Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Preworxs


Op de vraag waarom Preworxs voor de derde keer op rij op PREFAB exposeert, antwoordt commercieel manager Johan Bogert: “Omdat we ons graag profileren als koploper in de prefabricage van modulaire installaties én omdat we een unieke indakoplossing hebben ontwikkeld. Waar doe je dat beter dan op deze beurs?”

IKEA
De behoefte naar meer prefabricage en het verder professionaliseren van processen hebben Preworxs gemaakt wat het nu is: een organisatie die modulaire oplossingen biedt voor toepassing in de industrie, utiliteit en woningbouw. Bogert vertelt dat zijn organisatie de IKEA van de installatietechniek wil zijn: “Wat wij maken, moet door iedereen in de bouw te monteren zijn. Daar zetten we ons elke dag opnieuw voor in.”

Hybride oplossing in een halve dag gerealiseerd
“Vanaf 2026 wordt de hybride opstelling de standaard bij vervangingen en dat maakt dat we als branche voor een enorme uitdaging staan. Dan heb ik het expliciet over tekort aan vakbewame mensen. Op dit moment monteren we met 200.000 mensen elk jaar 400.000 cv-ketels. Wanneer we overstappen op hybride, kan hetzelfde aantal mensen op jaarbasis zo’n 100.000 hybride opstellingen realiseren -ervan uitgaande dat een opstelling in twee dagen tijd door twee monteurs wordt gerealiseerd- terwijl de overheid uitgaat van 500 stuks per dag. Het plaatsen van het buitendeel, het trekken van de leidingen, de aanpassingen die hiermee gepaard gaan, je bent gewoon echt langer bezig dan met een eenvoudige vervanging van een ketel. Reden voor Preworxs om ons te buigen over een module die je binnen een halve dag op zolder plaatst en in gebruik stelt en eenvoudig van binnenuit onderhoudt. Het resultaat presenteren we op de beurs. Deze nieuwe module  -die in samenwerking met Remeha is ontwikkeld- is een perfecte oplossing voor iedere woning. Hiermee bedoel ik ook woningen die nog niet goed zijn geïsoleerd. Met een vermogen van 4kW zorgt deze opstelling voor voldoende warmte en waar nodig  -doorgaans alleen op winterdagen- springt de ketel bij.”

De module is vergelijkbaar met een omgekeerde dakkapel. Netto neemt de opstelling ongeveer 3 m2 in beslag in een onbewoonde ruimte en op het dak is alleen het rooster de stille getuige van deze installatie. Ook zorgt deze oplossing ervoor dat er minder geluidsoverlast is voor de omgeving. “Nee, we zijn niet de enige partij die een dergelijke oplossing biedt. Hoewel, wij zijn wel de enige die onderhoud van binnenuit mogelijk maakt. De perfecte oplossing voor woningcorporaties en vastgoedbeheerders die de exploitatiekosten van hun vastgoed laat willen houden.”

Preworxs heeft ook een soortgelijke oplossing voor nieuwbouwprojecten ontwikkeld. Ook deze module is op de beurs te bekijken.

Ga terug