Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Hilti Nederland


Trade manager Tobias Nap vertelt dat Hilti op verschillende vlakken bijdraagt aan prefabricage in de bouw. Met name in de installatietechniek en in de houtbouwbranche speelt prefab een grote rol. Het bedrijf heeft daarom haar zelf gebouwde- stand in twee delen opgesplitst om beide branches optimaal te informeren.

Oplossingen installatietechniek
Nap geeft aan dat Hilti een partij is die haar klant graag van a tot z ondersteunt. “We zijn vanaf de ontwerpfase betrokken bij het berekenen en optimaliseren van de supports voor leidingen, kabelgoten en luchtkanalen. Door ze in BIM te modelleren, weten we precies hoeveel materiaal er op welke plek nodig is en komen de vakmensen op de bouw nooit voor verrassingen te staan zoals dat zonder modelleerwerk wel vaak het geval is. Dankzij het modelleren kunnen we alle onderdelen geprefabriceerd op de bouw aanleveren.”

Oplossingen houtbouw
Hilti heeft wegens succes van prefabricage voor de installatiebranche haar horizon ook verbreed naar de houtbouwsector. Het bedrijf zorgt er met haar houtbouwankers voor dat de totale bouwtijd wat betreft montage vier keer korter kan dan met traditionele methodes. “De HCW houtverbinder opent nieuwe mogelijkheden voor de verbinding van hout met beton en hout met hout. Het houtverbindingselement wordt al tijdens de prefabricage in het bouwonderdeel gemonteerd en op de bouwplaats met boutankers of stokschroeven op de ondergrond vastgezet. Kort gezegd: je pakt een wand op en klikt deze eenvoudig in de vooraf aangebrachte ankerpunten op de bouwplaats.”

“Graag laten we op deze beurs zien hoe onze oplossingen jouw werk en bouwprocessen kunnen versnellen. Daarnaast zal onze engineer Coert een seminar geven over onze oplossingen voor houtverbindingen en op de beurs aanwezig zijn voor het beantwoorden van specifieke technische vragen. We zien je graag op onze stand!”

Ga terug