Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Walraven zet op PREFAB in op samen


Hoewel het aandeel van Walraven in grote projecten op het eerste oog relatief beperkt lijkt, begrijp je bij het bezoek aan de stand direct waarom deze partij in grote bouwprojecten toch het verschil maakt. Sales Manager voor het Nederlandse verkoopkantoor Jeroen Leeuw vertelt over de waarde van de slimme oplossingen van Walraven en over die van de samenwerking met Packhunt.

Fixing products

“We zijn producent van staalproducten zoals beugels, montagerail en dakmontage oplossingen voor de bouw- en installatiesector. We zorgen voor een complete oplossing door, naast betrouwbare productsystemen, ook een uitgebreide engineering service aan te bieden. Veel van onze oplossingen worden op hoogte toegepast. Wij zijn goed in het voldoen aan eisen die voor gebouwen vanaf een meter of zestig hoog gelden. Neem een wolkenkrabber met zonnepanelen en andere installaties, wij houden ze op hun plaats én zorgen dat aan de geldende normen wordt voldaan. Omdat we onze oplossingen geprefabriceerd en deels al geassembleerd aanleveren, hoeft er op het dak zelf niet veel werk te worden verricht. Bovendien maakt de handleiding op IKEA-niveau het resterende werk echt eenvoudig.”

Samenwerking met Packhunt

Walraven werkt sinds enige tijd intensief samen met Packhunt, een platform dat in het leven is geroepen om de bouwsector te verenigen zodat de markt efficiënter en duurzamer wordt. Digitalisering is bij deze club van experts op het gebied van ontwerp, engineering, architectuur en technologie het sleutelwoord. “Packhunt helpt ons om alle denkbare samenstellingen in de markt  -ik doel op de combinatie van ons productgamma met in Nederland toegepaste zonnepanelen, warmtepompen en andere installaties die hun plek op het dak vinden- in kaart te brengen. Het softwarepakket helpt ons sneller dan ooit te reageren op aanvragen. Wanneer een architect bij ons aanklopt, kunnen we op basis van het ontwerp vrijwel direct de benodigde samenstelling en de bijbehorende kosten communiceren.”

Walraven zoekt heel bewust connectie met de ontwerpende kant van de markt. “Opdrachtgevers willen geen gedoe. Ze willen zekerheid inzake veiligheid en het voldoen aan normen en willen daarnaast inzicht in de kosten en just in time delivery. Packhunt helpt ons dit te realiseren.”

Walraven wil de beursbezoeker inspireren

“Wat Vogel’s (de entiteit op het gebied van ophangbeugels, red.) voor de televisiefabrikant is, zijn wij voor de fabrikanten en leveranciers van installaties. En onze samenwerking met Packhunt maakt dat we nog sneller kunnen anticiperen op vragen en maatwerk. Het is juist ook die samenwerking die we hier op de beurs willen benadrukken. Samen komen we verder.”

Ga terug