Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefabmaat wint de Prefab Efficiency Award


Prefabmaat begon haar online avontuur in oktober 2022. Het platform biedt vakmensen de mogelijkheid prefab oplossingen zoals aanbouwen, bijgebouwen, dakkapellen en woningen op maat te configureren en te bestellen. Uniek is dat de bestelde gebouwonderdelen binnen vijf dagen op locatie worden geleverd. Wil je jouw prefaboplossing ook laten hijsen en monteren? Prefabmaat regelt het. Dit is een baanbrekende innovatie waarmee ook kleinere bedrijven die vanwege de omvang van hun portfolio geen eigen geïndustrialiseerde productielijn op kunnen zetten gewoon meedingen naar klein- en grootschalige opdrachten.

‍We spreken Joris Roelink over de startup: “De verschuiving naar industrialisatie in de bouw is enorm. Kleinere bouwbedrijven kunnen in deze ontwikkeling moeilijk meekomen, omdat ze zelf niet in de gelegenheid zijn een fabriek te bouwen en moeilijk aan vaklieden kunnen komen. Door gebruik te maken van Prefabmaat kunnen ze wel mee in de strijd rondom industrialisatie. Prefabmaat draagt bij aan verkorting van de bouwtijd, zorgt dat er door de kant-en-klare levering van prefab elementen minder handwerk nodig is en realiseert beter passende elementen en daardoor hogere bouwkwaliteit. Ik durf ons zelfs een gamechanger in de bouwsector te noemen.”

Bol.com van de bouw

Prefabmaat profileert zich als de spil tussen kleine bouwers en fabrieken die de gewenste bouwelementen kunnen produceren. “Omdat we zaken doen met verschillende fabrieken zijn we in staat snel te schakelen. We zijn net als Bol.com met de service van Coolblue een platform dat partijen aan elkaar weet te koppelen. Met ons eerste platform  -toeleveringonline.nl- hebben we alle ervaring opgedaan die nodig is om Prefabmaat tot een succes te maken.”

De reacties: tussen kneiter enthousiast en sceptisch

De meningen over dit initiatief zijn volgens Roelink tweeledig: “Veel bedrijven zijn kneiter enthousiast. Dit zijn de partijen die de toegevoegde waarde voor hun klant zien. Maar natuurlijk zijn er ook sceptici. Dit zijn de bedrijven die het lastig vinden om anders naar projecten te kijken. Werken met prefab elementen betekent namelijk ook inzetten op een ander businessmodel.”

Meer informatie

www.prefabmaat.com

Ga terug