Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Focus op goede voorbereiding bij ontwikkeling Grote Beer


Dura Vermeer ontwikkelt een nieuw gebied voor Rotterdammers die in de stad willen wonen. Onderdeel van de ontwikkeling is de nieuwe woontoren de Grote Beer in de Rotterdamse wijk Oosterflank, volledig gericht op huishoudens met een middeninkomen. Met een tekort aan dit type woningaanbod, biedt Dura Vermeer hiermee een vastgoedoplossing voor onder andere starters en éénoudergezinnen die graag in de stad willen blijven wonen.

Naar verwachting staat hier over 2,5 jaar, naast de winkelbrug met de letters Alexandrium boven de weg, een nieuw woongebied met woongebouw de Grote Beer van zo’n 193 twee-, drie- en vierkamerappartementen. Het gebouw wordt 68 meter hoog, er komen 21 woonlagen en een benedenverdieping van vijf meter. In het ontwikkelplan zit ook een levendige commerciële plint. De ambitie is om een plek te creëren waar mensen met plezier wonen. Het gebied is nu nog een braakliggend grasveld op de hoek van de Grote Beer met de Hoofdweg in Rotterdam-Prins Alexander. Dura Vermeer heeft Klunder Architecten ingeschakeld voor het ontwerp en als alle procedures zijn doorlopen, is de verwachting dat de bouw van de woontoren eind 2021 start.

Actieplan Middenhuur

De gemeenteraad van Rotterdam heeft een Actieplan Middenhuur vastgesteld met als doel: tot 2030 minstens 8.000 nieuwe huurwoningen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Rotterdam ontwikkelt zich naar een stad met meerdere stadsharten. De Alexanderknoop is één van deze beoogde stadsharten. Met de Grote Beer draagt Dura Vermeer bij aan de Rotterdamse woningopgave en geeft een stimulans aan de leefomgeving. Dit gebied zal met deze ontwikkeling één van de nieuwe Rotterdamse stadsharten worden en een fijne plek om te wonen.

Prefab all the way

Bijzonder aan dit project is dat Dura Vermeer Prefab all the way gaat. Met een goede voorbereiding in de ontwikkelfase vermindert de bouwtijd aanzienlijk en is er zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Verbonden met omgeving

De gemeente Rotterdam en Dura Vermeer zijn graag verbonden met de omgeving en staan open voor input. Middels een digitale informatiebijeenkomst zochten zij eerder verbinding met omwonenden en andere belangstellenden. Op de informatieavond werd informatie gegeven over het project, het plan, het ruimtelijk ordeningsproces en de planning. Er was ook ruimte om schriftelijk vragen te stellen. Tijdens de tweede bijeenkomst werd de omgeving gevraagd om mee te denken over de commerciële plint op de begane grond en de openbare ruimte rondom de nieuwbouw. Ook wordt de omgeving op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen via de projectsite en via (nieuws)brieven.

Bron: duravermeer.nl

 

Ga terug