Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

VMRG kennispartner van de vakbeurzen Renovatie & Transformatie én PREFAB


Binnen zowel de sectoren renovatie als prefabricage is er in de bouw veel aandacht voor de gevel en gevelelementen. Dit wordt uiteraard mede ingegeven door de enorme bouw- en renovatieopgave. Daarnaast neemt de vraag naar kwaliteit en circulariteit, ook op het gebied van gevels, hand over hand toe.

Dé brancheorganisatie voor gevels en gevelelementen, de VMRG, is actief om invulling te geven aan de genoemde thematieken, kwaliteit te verhogen en de innovatiekracht te vergroten. Dit door innovatieprojecten te initiëren en te ondersteunen, projecten als inspiratie te gebruiken en kennis te delen met de sector en tussen/met haar 185 leden. Iets waar de vakbeurzen Renovatie & Transformatie én PREFAB zich ook al jaren voor inzetten, ook op het gebied van gevels.

Bij de renovatie en/of transformatie van gebouwen is de gevelrenovatie een essentieel onderdeel om te komen tot een gebouw dat qua duurzaamheid voldoet aan deze tijd, of juist zorgt voor een nieuwe uitstraling. Dit laat vakbeurs Renovatie & Transformatie, op verzoek van de bezoekende professionals, al jaren zowel in het inhoudelijke programma als op de beursvloer terugkomen. In 2023 gaf ruim 1 op de 10 professionals aan primair geïnteresseerd te zijn in gevels en bijna 8% gaf aan zich primair te focussen op kozijnen, ramen en deuren.

Bij vakbeurs PREFAB maken gevelelementen al sinds de start van het kennisplatform (2019) deel uit van het segment Modules en componenten, zowel op de beursvloer als in het kennisprogramma. Zowel binnen de hoogbouw als de reguliere (grondgebonden)woningbouw. De uitvoering van de gevelelementen is divers, maar altijd een geïntegreerde toepassing voor dan wel hoogbouw, dan wel grondgebonden/gestapelde bouw. 23% van de bezoekende professionals heeft een primaire focus op modules en componenten.

Aangezien beide vakbeurzen én de VMRG het doel hebben om kennis en inspiratie te delen, is de VMRG als kennispartner aangesloten bij beide vakbeurzen. Naast het uitwisselen van kennis, zal er ook een inhoudelijke sessie plaatsvinden op beide vakbeurzen.

Renovatie & Transformatie vindt plaats van 14 t/m 16 mei 2024 en PREFAB van 15 t/m 17 oktober 2024, beide in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ga terug