Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

PREFAB tijdens Nationale Energie Week zakelijk middelpunt


Den Bosch was vorige maand weer het jaarlijkse zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als terugkerend thema Samenwerken in Transitie waren de Brabanthallen meer dan ooit de place to be voor iedereen die vanuit professioneel perspectief betrokken is bij de ontwikkeling en verduurzaming van gebouwd, mobiel en industrieel Nederland.

Vakbeurs Energie, gericht op de gebouwde omgeving en de vakbeurzen PREFAB (over industrieel en modulair bouwen), Industrial Heat & Power (over de energietransitie in de industrie) en Zero Emission | Ecomobiel (over duurzame mobiliteit) brachten dit jaar 21.542 professionals in contact met elkaar en met de ontwikkelingen en beschikbare oplossingen van dit moment.

Focus PREFAB

Op PREFAB was het krijgen van antwoorden op met name problemen als gevolg van woningnood en materiaalschaarste en personele onderbezetting het gesprek van de dag. Marjet Rutten opende de beurs met een sessie over de innovatiekracht van de bouw. “Logisch, gezien het tekort aan handjes en de gemaakte bouw- en klimaatafspraken. Industrialisatie, modulair bouwen, digitalisering en prefabricage spelen een belangrijke rol.” De sessie van onder meer WAGO en Celdex sloten naadloos op dit onderwerp aan. Op donderdag 12 oktober werden bezoekers getrakteerd op een informatiebijeenkomst inzake renovatie en verduurzaming. Alle woningen in 2050 CO2-neutraal krijgen én bestaande kantoren in 2023 naar het verplichte Energielabel C transformeren is een enorme uitdaging. Haico van Nunen, adviseur duurzaam woningverhuur Bouwhulpgroep, Jasper Hörmann, directeur Factory Zero en Johan van Bijsterveld, rayonmanager FAAY vertelden dat prefabricage en modulariteit hét antwoord zijn om de doelstellingen te behalen en te komen tot versnelling, standaardisatie en opschaling.

Positieve reacties

De reacties op de kennisdeling en oplossingen van exposanten waren zeer positief. En ook de exposanten toonden zich enthousiast: “In de prefabwereld gaan we van product naar bouwdeel naar casco, dus die ontwikkeling lieten we zien. De digitalisering zit daarin, net als duurzaamheid en productiviteit. En er is veel synergie met Vakbeurs Energie, dus wij zijn positief verrast,” aldus Michel Kolk, manager sales prefab Nederland bij Raab Karcher.

Tot volgend jaar

Volgend jaar vinden dezelfde vakbeurzen plaats op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 oktober – weer tijdens de Nationale Energie Week. 54events’ volgende evenementen zijn de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 mei – ook in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ga terug