Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

VDM bouwt nieuw woningconcept Next voor Accolade in Heerenveen


Met het woningconcept NEXT maakt VDM Woningen het mogelijk snel, betaalbaar en op een duurzame manier woningen te realiseren.

Voor één- of tweepersoonshuishoudens is het tegenwoordig een grote uitdaging om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Daarom ontwierp VDM Woningen het woningconcept NEXT: een volledig elektrische woning voor kleine huishoudens. In opdracht van woningcorporatie Accolade startte VDM op vrijdag 25 februari met de montage van de eerste vier VDM NEXT-woningen aan de Van Cuyckstraat in Heerenveen.

Ontworpen voor de toekomst
Met het woningconcept NEXT geeft VDM Woningen uit Drogeham een positieve impuls aan de woningmarkt door snel, betaalbaar en op een duurzame manier woningen te realiseren. “Tijdens het ontwerp hielden wij rekening met de huidige en toekomstige wensen van de koper, huurder of verhuurder”, aldus Jan van der Meer, algemeen directeur van VDM Woningen. “Zo is het ontwerp van vijftig vierkante meter woonoppervlak geoptimaliseerd met een optionele pakketbrievenbus en een externe installatieruimte. Zo hoeft de bewoner niet thuis te blijven voor een pakketbezorger en kan de monteur het onderhoud makkelijker uitvoeren.”

Montage met 3D-units
Ook is de eenvoud en snelheid van de cascomontage geoptimaliseerd door 3D-units. De losse elementen van de hal, het toilet, meterkast, technische ruimte en badkamer worden in de fabriek van VDM Woningen in elkaar gezet en voorzien van een moderne wand- en vloerafwerking. De 3D-units worden in zijn geheel op de vrachtwagen geladen. Samen met de overige woningelementen worden de vier woningen in twee dagen gemonteerd op de bouwlocatie. Het woningconcept NEXT sluit aan bij de duurzame denk- en werkwijze van VDM Woningen. Als aannemer en ontwikkelaar is VDM Woningen gespecialiseerd in prefab houtskeletbouw, een bouwmethode die van zichzelf al zeer duurzaam en efficiënt is. Doordat bomen CO2 opnemen en opslaan, levert hout een belangrijke bijdrage aan de milieuvriendelijke doelstellingen die ook voor Accolade op de agenda staan.

Geschikt voor woningcorporaties
De korte bouwtijd en de smalle beukmaat van VDM NEXT maakt het woningconcept geschikt voor woningcorporaties die binnenstedelijke nieuwbouw willen realiseren. “Deze woningen zijn ideaal voor starters op de woningmarkt. Daarbij is de overlast voor omwonenden beperkt, dankzij de korte bouwtijd”, vertelt Johan Venema, projectleider van Accolade.

Ga terug