Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Opleiding Prefab, Modulair en Industrieel bouwen (PMI) van start


Vorige week vond in het acoustic experience lab van Ingenii Bouwinnovatie de aftrap plaats van de opleiding PMI. Een groep enthousiaste cursisten mag zich – na het voltooien van de opleiding - officieel de eerste lichting noemen van deze nieuwe opleiding, die tot stand kwam uit de samenwerking tussen Platform PREFAB en Stichting Skoob.

De groep cursisten is een brede vertegenwoordiging van de bouwkolom. Alle deelnemers zijn, vanuit hun eigen rol, betrokken of hebben interesse in prefabricage, modulair en/of industrieel bouwen.

In het eerste blok een college van kerndocent Peter Kuindersma (Ingenii Bouwinnovatie), waarin de definities van prefab, modulair en industrieel bouwen werden vastgesteld en het algemene kader bepaald. Waaronder de impact op de maatschappelijke uitdagingen en de kansen die er zijn.

Dat de nieuwe manier van bouwen een procesverandering met zich meebrengt, is algemeen bekend, maar daarmee is ook een cultuuromslag en een andere manier van samenwerken gemoeid. Deze soft-skills – waaronder leiderschap - stonden centraal in het tweede blok van de dag onder leiding van Erik Faasen (van Faasen Training & Coaching), waarin de cursisten op verschillende vlakken werden uitgedaagd.

De komende weken werken zij aan een persoonlijke opdracht en volgen zij nog 8 inhoudelijke blokken, gegeven door gastdocenten van divers pluimage en op op inspirerende locaties.

In het najaar start een tweede ‘lichting’, waarvoor u uw eventuele interesse kenbaar kunt maken via de website.

Ga terug