Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

VBI introduceert haar next-level prefab VBI Integraalvloer


Het is vrijwel dagelijks in het nieuws: door gebrek aan vakmensen, ingewikkelde vergunningsprocedures, stijgende materiaalprijzen en het toenemende aantal woningzoekers wordt de discrepantie in de woningmarkt groter en groter. En hoewel VBI niet de illusie heeft bovenstaande in één keer op te lossen, levert de producent van prefab vloersystemen wel een imposante bijdrage aan de actuele bouwopgave. Hoe? Met de bouw van een nieuwe fabriek in Koudekerk aan den Rijn, nu al operationeel voor de productie van 300.000 vierkante meter VBI Integraalvloer, het nieuwste product van het bedrijf.

De VBI Integraalvloer is specifiek ontwikkeld voor seriematige, grondgebonden woningbouw. Deze prefab vloeroplossing met geïntegreerd trapgat bevat vooraf aangebrachte E- en W-installaties en is aan de plafond- en bovenzijde geheel vlak en daardoor direct klaar voor de afbouwfase. Een innovatie die bijdraagt aan de reductie van bouwtijd, coördinatietijd en bouwkosten.

Van kanaalplaat- naar VBI Integraalvloer
“VBI is bekend om de prefab betonnen kanaalplaatvloer. Een product dat de afgelopen jaren via productinnovatie is doorontwikkeld naar een versie die niet alleen duurzamer is, maar zich tevens veel beter leent voor geïndustrialiseerde woningbouw,” vertelt marketingmanager Dennis Duffels. “Kanaalplaten zijn dus al hoogwaardig prefab, de VBI Integraalvloer is next-level prefab! De vloer is licht en er zijn per verdieping minder elementen nodig. Dankzij de aanwezigheid van E- en W-installaties is de vloer plug & play en daarmee klaar voor snelle montage en afbouw. Dat dit next-level prefab vloersysteem de ideale oplossing moest worden voor aannemers en installateurs was vanaf seconde één evident. Daarom hebben we deze partijen voortdurend bij het ontwikkelingsproces betrokken.”

Sneller, slimmer en schoner
“Juist in deze tijd moeten we sneller, slimmer, schoner en duurzamer bouwen en wij dragen daar met de VBI Integraalvloer aan bij. Het gewicht per vierkante meter is dankzij een lichte kern en het ontbreken van een afwerkvloer lager dan bij de kanaalplaatvloer. Het verschil met een massieve betonnen vloer is nóg groter en levert dus indirect nog meer CO2-winst en nog minder milieubelasting op. De VBI Integraalvloer sorteert ook heel goed voor op circulair bouwen, want dankzij droge verbindingen zijn de draagstructuren van de woningen remontabel en herbruikbaar in de toekomst.”

Naast de ontwikkeling van de geheel nieuwe VBI Integraalvloer blijft VBI ook continu bezig met de (door)ontwikkeling van haar bekende product, de kanaalplaatvloer. Dat heeft zij verwoord in het visiedocument De Nieuwe Blauwdruk dat binnenkort wordt gepubliceerd. Dit visiedocument, dat in samenwerking met partners uit de markt tot stand is gekomen, geeft inzicht in het vaak nog onbenutte potentieel dat de kanaalplaatvloer in zich heeft voor wat betreft efficiënt en duurzaam ontwerpen en bouwen. Meer informatie over De Nieuwe Blauwdruk van VBI? Houd de website van het bedrijf in de gaten!

Bezoek VBI tijdens vakbeurs en kennisplatform PREFAB op stand 1.B058

Ga terug