Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Industriële prefabwoning van staal en glas


In Nederland staan er al bijna honderd: opvallende karakteristieke woningen van staal,  glas en hout. Met zadeldak, plat dak of als bungalow. Vanuit de vraag waarom geen woning met stalen spanten en gevels en daken van hoog geïsoleerde sandwichpanelen werd zo’n tien jaar geleden Lofthome ontwikkeld. Een industriële, onderhoudsvriendelijke, snel te realiseren en tegelijk energiezuinige woning die de bewoners een optimale beleving van ruimte geeft. Het idee stond lijnrecht tegenover de traditionele en veelal langdurige bouw met beton en steen.

Co-creatie
In co-creatie van Future Home Concepts, BKVV Architecten en Hardeman Systeembouw werd het Lofthome woonconcept ontwikkeld. De naamgeving werd als merk geregistreerd en de belangstelling voor het woonconcept was direct groot. Elke Lofthome krijgt in nauwe samenwerking met de toekomstige bewoners gestalte. Het is dus geen catalogushuis en wordt altijd onder architectuur ontworpen. Daarom is geen Lofthome hetzelfde. Elke woning is uniek en heeft een eigen opvolgnummer dat met een speciaal colofonplaatje in de entreehal zichtbaar wordt gemaakt.

Flexibele ruimtebeleving
Het Lofthome-woonconcept is uiterst flexibel. Dit geldt niet alleen voor de lengte, breedte en nokhoogte, maar ook voor extra materiaalgebruik op de sandwichpanelengevels. De grote glazen raampartijen geven veel transparantie waardoor de binnen en buitenwereld harmonieus bij elkaar komen. Met robuuste staalbouw zijn grote overspanningen mogelijk en zijn draagmuren overbodig. De indeling van de woning kan hierdoor ook in de gebruiksfase worden veranderd. Uitgangspunt is en blijft ruimtebeleving, beslist geen hokkerigheid. 

Montage kost slechts enkele weken
De stalen constructie en gevel- en dakdelen van Lofthome worden in de fabrieken van Hardeman Systeembouw in Veenendaal op maat voorbereid en in elementen naar de bouwplaats getransporteerd. De montage vindt binnen enkele weken plaats. Gemiddeld wordt Lofthome binnen vier maanden compleet opgeleverd, inclusief de afbouw. De woningen worden desgewenst ook wind- en waterdicht casco voor eigen afbouw geleverd.

Lofthome krijgt veel nationale en internationale media-aandacht. Zoveel dat de eerste twee boeken over het woonconcept (LOFTHOME Living) inmiddels zijn uitverkocht. In deze boeken vertellen bewoners zelf het verhaal achter het woonconcept. De ervaringen over het wonen in een eigen Lofthome voeren de boventoon, aangevuld met verhalen over het maken van de eerste ontwerpschetsen en de bouw. In de zomer van 2022 verschijnt een nieuwe uitgave. Bekijk de website voor meer informatie. 

Ga terug