Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet en WKB


“Wanneer we de wetten op 1 juli zouden laten ingaan, zouden we een valse start maken.” aldus Wkb adviseur Casper Busschbach. “En die kunnen we gezien de opgave niet gebruiken.”

Minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) informeerde op 24 februari jl. de Tweede Kamer over de afwegingen voor de nieuwe datum voor inwerkingtreding van de Omgevingswet: 1 januari 2023. We vroegen Casper van Busschbach, senior adviseur Wkb bij Q2 System Engineering, om een reactie.

“De hoofdreden voor het uitstellen van de inwerkingtreding van beide wetten -die op 1 juli van dit jaar stond gepland- is het nog niet optimaal functioneren van het achterliggende digitale stelsel. Een goed functionerend Digitaal Stelsel Omgevingswet is onder meer noodzakelijk voor het ondersteunen van het proces van vergunningsverlening. Wanneer we de wetten op 1 juli zouden laten ingaan, zouden we een valse start maken. En die kunnen we gezien de opgave niet gebruiken. Met deze nieuwe datum hebben gemeenten meer tijd om de nieuwe wetgeving in hun bedrijfsprocessen te implementeren en hebben aannemers en opdrachtgevers alle gelegenheid om zich optimaal voor te bereiden en met de materie te oefenen.”

Vorig jaar organiseerden wij (van 54events en Platform PREFAB) overigens een webinar getiteld Snelheid met standaardisatie onder de WKB. Dat webinar is hier terug te zien.

Foto: Laminated Timber Solutions

Ga terug