Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Lancering Elementen App op PREFAB


De beursbezoekers die de lancering van de Elementen App bijwoonden, waren onder de indruk van vurige betoog van BIM4Productions Henk Jan Nieuwenhuis. En dat is niet voor niets. De Elementen App maakt namelijk alle productiedata per uniek element digitaal toegankelijk. Dat betekent dat werktekeningen, die nu vaak nog worden geprint, via de app beschikbaar én te bewerken zijn. De app slaat naast het origineel ook de bewerkte tekening op en borgt op deze manier alle informatie rondom een element. Reden genoeg om het verhaal van de Elementen App ook in deze nieuwsbrief toe te lichten.

Papier is iets van vroeger

“Papieren werktekeningen zijn op het moment dat je ze print vaak al verouderd. Bovendien raken ze in de productie en op de bouwplaats regelmatig vervuild wat niet bevorderend werkt voor de leesbaarheid. Dit was voor ons dé reden om de Elementen App te ontwikkelen,” vertelt Nieuwenhuis. “De app is gekoppeld aan een beveiligde omgeving en maakt het tonen van alle informatie van elementen mogelijk. Dat kan een wand of een vloer zijn, maar ook een elektrabundel zijn.”

De Elementen App werkt op basis van het unieke element, waarmee het project naar de achtergrond verdwijnt. Via het BIM4Production-platform wordt een 3D-model op projectniveau automatisch opgedeeld in te produceren elementen. Deze worden via de beveiligde native Elementen App aangeboden op telefoon, tablet en Windows PC, zodat ze altijd en overal beschikbaar zijn. Door gekoppelde 2D PDF-tekeningen, documenten en afbeeldingen worden men op de productielocatie en op de bouwplaats voorzien van alle benodigde informatie. Medewerkers kunnen zelf via de Elementen App informatie toevoegen, door direct digitaal aantekeningen te maken op de PDF-tekening, maar ook door foto’s te maken en documenten toe te voegen.

Terugblik

In de septembereditie van deze nieuwsbrief schonken we al aandacht aan de oplossingsgerichtheid van BIM4Production: Er wordt massaal geïnvesteerd in het fabrieksmatig produceren van elementen die op de bouw alleen nog maar geassembleerd hoeven te worden. Deze elementen worden door de architect in het BIM-model (Building information Management) geplaatst en door betreffende fabrikant in de productievoorbereiding van alle relevante informatie voorzien. So far, so good. Henk Jan Nieuwenhuis van BIM4Production vertelt hoe de software van zijn platform deze bedrijven vervolgens op basis van deze gegevens helpt bij het efficiënt beheren van hun planning, productie en logistiek. Lees het artikel terug via deze link.

Ga terug