Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Duurzame en betaalbare prefab woning

Het woningconcept Bloqz is één van de innovatieve ontwikkelingen om snel en goedkoop hoogwaardige woningen te kunnen realiseren.

Lees meer...

Vandaag een eengezinswoning, morgen een gelijkvloers appartement

Huisvesting die zich door de tijd aanpast aan de situatie en wensen van bewoners. Dat kan dankzij een duurzame bouwmethode op basis van zelfstandige houten draagconstructies en aparte panelen, die gemonteerd, gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden. 

Lees meer...

Strategisch innoveren leidt tot meerwaarde

Als paddenstoelen uit de grond neemt het aantal innovatiemanagers in het bedrijfsleven toe. Prima, als zij vanuit een duidelijke visie slim en efficiënt innoveren, vindt Peter Kuindersma, van Ingenii Bouwinnovatie.

Lees meer...

“Gaat als een speer met staalframes”

In Gennep wordt een levensloopbestendige woning gerealiseerd. De staalframes zijn inclusief beplatingen, isolatie, elektra in de fabriek geprefabriceerd en in één dag gemonteerd.

Lees meer...

In gesprek over industriële woningbouwprojecten

Om hindernissen bij industriële woningbouw te overwinnen, wil de ‘doorbraaktafel industriële woningbouw’ in gesprek met architecten en ontwerpbureaus die meewerken aan het realiseren van industriële woonproducten.

Lees meer...

(On)zichtbaar prefab beton bij De Meelfabriek

Prefab betonnen portalen zijn fabrieksmatig voorzien van ingestorte steenstrips om harmonieus aan te sluiten op het metselwerk van de appartementengebouwen voor young professionals in Leiden.

Lees meer...

Vier-vrachtwagens-uit-de-houtfabriek-en-de-villa-staat

In St. Oedenrode is op industriële wijze een ruime villa gerealiseerd. Vier maanden nadat de vrachtwagens de prefab houten wand- en dakelementen hadden gebracht, konden de eigenaars hun woning betrekken.

Lees meer...

Congres over grootschalige houtbouw

Opdrachtgevers, ontwikkelaars, architecten en bouwers komen op 1 oktober virtueel samen op het eerste Nationale Digitale Houtbouwcongres. Is grootschalige woningbouw met hout mogelijk en wenselijk?

Lees meer...

“Zo snel mogelijk schop de grond in”

Minister Ollongren wil dat de schop snel de grond ingaat om 51.000 woningen binnen 27 projecten te realiseren. Snelheid wordt daarbij verhoogd door industriële bouwmethoden in te zetten.

Lees meer...

Volwaardige modulaire woningen voor periode van 15 jaar

Voor woningcorporatie Centrada realiseert Jan Snel 152 circulaire woningen in Lelystad. Het gaat om compleet geprefabriceerde, modulaire woningen.

Lees meer...