Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

WAGO is er weer bij - met een primeur

Net als tijdens eerdere edities is WAGO weer aanwezig op PREFAB. Niet alleen met het onderhoudsvrije installatiesysteem WINSTA, maar ook met een primeur. “Zelfs de kleinste componenten kunnen het verschil maken,” vertelt Marcel Visser van WAGO.

Lees meer...

wedi introduceert kant en klare afbouwoplossing

Bij standnummer 040 in de PREFAB-hal presenteert wedi samen met haar ketenpartners DEKO, Tegelgroep Nederland en de Mosa een unieke wand- en vloerconstructie. Hiermee introduceert de bouwmateriaalspecialist een nieuwe innovatie op het gebied van industrieel en modulair bouwen.

Lees meer...

Prefab is gewild, biobased is gewenst: de Strotec gevel is allebei

Veel opdrachtgevers in de bouw worstelen met de variatie aan duurzame eisen die op hen afkomt. Stikstof, CO2, biodiversiteit. Eisen, normen en wensen lopen door elkaar heen. Wat als we het beeld kantelen en het materiaal als uitgangspunt nemen?

Lees meer...

Van Wijnen: Kiwa-keurmerk voor prefab woningconcept

Onlangs ontving Van Wijnen, een der koplopers in de bouwsector, het allereerste KOMO- (diensten)certificaat omtrent BRL 2840 (deel 1) voor de ontwerpfase van haar prefab woningconcept.

Lees meer...

VolkerWessels bouwt in Enschede in razend tempo

De Groot Vroomshoop en Goossen Te Pas, beide onderdeel van VolkerWessels, realiseren in het centrum van Enschede op de Performance Factory, een duurzame wooncommunity die bestaat uit 185 appartementen en zeventien woon-werkstudio’s.

Lees meer...

Barneveld krijgt eerste mbo-betonopleiding van Nederland

De eerste lessen starten pas na de zomer, maar de Barneveldse Prefab Beton Opleiding (PBO) trekt nu al volop interesse. In twee jaar kunnen deelnemers een volwaardig mbo-betondiploma halen.

Lees meer...

Naar losmaakbaar detailleren 

Bouwproducten en elementen kunnen in de toekomst alleen worden hergebruikt als deze losmaakbaar zijn verbonden. Op dit moment is er vooral veel theoretische kennis van losmaakbaarheid. Platform CB’23 (Circulair bouwen 2023) presenteerde tijdens haar Jaarevent op 29 juni 2023 een leidraad om losmaakbaarheid in de praktijk verder vorm te geven.

Lees meer...

“We volgen de ontwikkelingen en nemen initiatief. Samen maken we de markt groot.”

Hoewel steeds meer bouw- en installatiebedrijven en toeleveranciers hun toevlucht nemen tot een vorm van prefabricage, verloopt de omslag van traditioneel naar industrieel en modulair niet zonder slag of stoot. Die vraagt om een ander proces.

Lees meer...

In de kijker: staalframebouw 

Staalframebouw is een bouwmethode die gekenmerkt wordt door raamwerken van slanke, stalen profielen. Deze manier van bouwen wordt in Engeland en Zweden inmiddels volop omarmd. Niet in de minste plaats vanwege het lichte gewicht, de kansen op het gebied van prefabricage, de eenvoudige montage, de mogelijkheden tot grote overspanningen en de flexibiliteit van het materiaal.

Lees meer...

Micro-industrialisatie, the next step voor de kleine en middelgrote ondernemer

Nederland kent een aantal fantastische huizenfabrieken: fabrieken waarin in snel, goedkoop en op een schone manier complete woningen kunnen worden geproduceerd. Deze geweldige initiatieven dragen bij aan het oplossen van de woningtekorten waar ons land op dit moment mee te kampen heeft. Deze mate van industrialisatie is echter niet voor iedere bouwer haalbaar.

Lees meer...