Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Bouwtransitie versneld uit de startblokken dankzij Emissieloos Bouwen

Met een feestelijk netwerkevent is op 22 november het eerste deel van het kennis- en innovatieprogramma Emissieloos Bouwen afgesloten.

Lees meer...

Ruimtelijke kwaliteit bij industriële woningbouw

Het is van groot belang de kwaliteitsaspecten bij industrieel bouwen te blijven agenderen en te borgen. Daarom startten het College van Rijksadviseurs (CRa) en de Federatie Ruimtelijke kwaliteit in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het project Ruimtelijke kwaliteit bij industriële woningbouw.

 

Lees meer...

VMRG kennispartner van de vakbeurzen Renovatie & Transformatie én PREFAB

Binnen zowel de sectoren renovatie als prefabricage is er in de bouw veel aandacht voor de gevel en gevelelementen. Dit wordt uiteraard mede ingegeven door de enorme bouw- en renovatieopgave.

Lees meer...

Uitnodiging: workshop-tour Het Verplaatsbaar Straatje 22 november 2023

Platform PREFAB én Gapph Modular nodigen u graag uit voor een flextour op 22 november aanstaande van 11.00 tot 15.00 uur. Wilt u meer weten over het modulaire bouwproces? Of over het sociale beheer van flexwoningen? Meld u dan aan voor de workshop-tour.

Lees meer...

200 miljoen voor grootschalige aanpak biobased bouwen

De ministeries van BZK, I&W, LNV en EZK trekken 200 miljoen euro uit om het grootschalig gebruik van biobased bouwmaterialen te stimuleren. Biobased bouwen is een zeer kansrijke methode om de milieu-impact van de landbouw, industrie en de bouw te verlagen.

Lees meer...

Opnieuw investering in de regio: bijna 577 miljoen voor Regio Deals

Minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) geeft vandaag in Ede het officiële startsein voor 14 nieuwe Regio Deals.

Lees meer...

Prefabmaat wint de Prefab Efficiency Award

Prefabmaat begon haar online avontuur in oktober 2022. Het platform biedt vakmensen de mogelijkheid prefab oplossingen zoals aanbouwen, bijgebouwen, dakkapellen en woningen op maat te configureren en te bestellen.

Lees meer...

Nieuwe Kiwa-richtlijn voorkomt onnodige bouwkosten prefabwoningen

Kiwa, specialist in testen, inspecteren en certificeren, introduceerde op 10 oktober op de vakbeurs PREFAB zijn nieuwste procescertificaat.

Lees meer...

Walraven zet op PREFAB in op samen

Hoewel het aandeel van Walraven in grote projecten op het eerste oog relatief beperkt lijkt, begrijp je bij het bezoek aan de stand direct waarom deze partij in grote bouwprojecten toch het verschil maakt. Sales Manager voor het Nederlandse verkoopkantoor Jeroen Leeuw vertelt over de waarde van hun slimme oplossingen en over die van de samenwerking met Packhunt.

Lees meer...

Nationale Energie Week 2023 was groter en grootser dan ooit

Den Bosch was vorige week wederom het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als thema Samenwerken in transitie waren de Brabanthallen drie dagen lang dé plek om te zijn voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de verduurzaming van de bouw, installatie, mobiliteit en industrie.

Lees meer...