Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Eerste woontoren voor starters op de Zuidas

Sinds april 2022 is Stepstone -naar ontwerp van LEVS architecten- op de Zuidas in Amsterdam in aanbouw. Een woontoren voor starters tussen de 18 en 28 jaar oud, gelegen aan de Gustav Mahlerlaan – het financiële hart van Nederland.

Lees meer...

“Je kunt op honderden plekken in dit land een houtskeletbouwsysteem kopen, maar vrijwel nergens oplossingen als die van ons.”

Als prefab toeleverancier maakt Kingspan Unidek het industriële bouwers en verwerkers in de timmersector mogelijk om op eenvoudige en duurzame wijze eindproducten zoals dakkapellen te realiseren. “Met onze constructieve sandwichelementen stel je snel en eenvoudig een compleet gevelelement, prefab kap of volledig casco samen,” vertelt Sales Manager Industry Rolf Pennings.

Lees meer...

“Zet geen nieuwe woningfabriek neer, die hebben we al genoeg.”

In de afgelopen jaren zijn flink wat huizenfabrieken uit de grond gestampt. Deze slimme fabrieken zijn soms volledig gerobotiseerd en in staat om duizenden kant-en-klare, duurzame en betaalbare woningen of delen daarvan van de band te laten rollen. Aan de andere kant van het spectrum heerst een imposante woningopgave. Waarom loopt het dan nog geen storm?

Lees meer...

Antwoorden op de vloedgolf aan vacatures in de techniek

Een installateur vinden, is niet eenvoudig meer. Er zijn dertigduizend vacatures die naar verwachting de komende jaren niet worden ingevuld. “Dat er een grote vraag naar technische vakmensen is, is evident,” vertelt programmamanager Terry Heemskerk van Techniek Nederland.

Lees meer...

Preworxs zet de schouders onder het nieuwe bouwen

Preworxs is bedenker en aanbieder van modulaire oplossingen voor toepassing in de industrie, utiliteit en woningbouw. “We hebben dit jaar een gezamenlijke stand met een van de meest toonaangevende en vooruitstrevende HSB-bouwers. Hiermee willen we laten zien wat je kunt bereiken als je echt met elkaar samenwerkt.”

Lees meer...

Attema: prefab installeren voor efficiency en gemak

“Met Installeren 2.0 werkt de medewerker op de bouwplaats drie keer sneller dan bij traditioneel installeren.”

Lees meer...

Van Walraven doet al zolang het bestaat aan prefab

Van Walraven is een groothandel in infra- en installatieproducten en bestaat sinds 1968. Het bedrijft verkoopt niet alleen afzonderlijke materialen, maar ook prefab onderdelen en systemen.

Lees meer...

Isolectra: "Samenwerkingen met onze klanten en  toeleveranciers zijn allesbepalend"

Isolectra is specialist op het gebied van stekerbaar installeren. Sinds Isolectra het Wieland GST18®-systeem introduceerde in Nederland, heeft deze manier van installeren een grote vlucht genomen.

Lees meer...

Kopp ziet prefab als speerpunt

“Wij willen de prefab aannemers helpen met het onderzoeken hoe we de woningen nog meer slim en energieneutraal kunnen krijgen.”

Lees meer...

Marco Kock over kansen, uitdagingen en oplossingsrichtingen

We zien dat prefab in de installatie en techniek sterk aan het toenemen is. Stekerbaar installeren, schachten en skids komen we steeds vaker tegen. Maar er zijn ook uitdagingen. Marco Kock vertelt in dit artikel namens Stichting Mijn Aansluiting over deze uitdagingen in de energietransitie.

Lees meer...