Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

One-piece-flow bouwmethode

Modulair bouwen wordt steeds makkelijker. Er worden meer snelle plug & play oplossingen ontwikkeld, met gebruikmaking van duurzame materialen.  

Lees meer...

Industrialisatie houdt duurzame woningen betaalbaar

Op basis van circulaire en modulaire bouwconcepten heeft Hodes Huisvesting 23 duurzame woningen in Enschede geplaatst.  

Lees meer...

Modulaire oplossingen voor noodsituaties

Modulaire bouwconcepten blijken in deze coronacrisis een goed recept te bieden voor noodhulp. Op veel plekken komen in no time extra ziekenhuisbedden. 

Lees meer...

Gezonde combinatie van ambacht en prefab

In Waarder realiseert Goudriaan Jongerius Bouw 12 huurwoningen. Deels traditioneel en deels in prefab. “Om zo met minder mensen op de bouwplaats sneller te kunnen bouwen.” 

Lees meer...

Veel nieuwbouwwoningen industrieel vervaardigd

Vorig jaar zijn zo’n 9.000 van de 71.000 nieuwbouwwoningen industrieel vervaardigd. Dat betekent dat 1 op de 8 woningen inmiddels ‘uit de fabriek komt’. 

Lees meer...

Industrieel vervaardigde overjas voor te renoveren woningen

Een fabriek waar op industriële wijze ‘overjassen’ voor te renoveren woningen worden vervaardigd. Een prefab aanpak die pakweg 50% goedkoper kan zijn dan afzonderlijk te nemen verduurzamingsmaatregelen.

Lees meer...

Modulair installatiemaatwerk bij renovatie flatwoningen

In Capelle aan den IJssel worden 504 flatwoningen ingrijpend gerenoveerd. Omdat het 504 maal dezelfde woningplattegrond betreft, werken installateurs met modulair op maat gemaakte leidinglengtes.

Lees meer...

Prefab betonnen gevelelementen voor gerenoveerd laboratoriumgebouw

Aan de gevel van het gerenoveerde gebouw van het Earth Simulation Laboratory (ESL) valt af te lezen wat er binnen gebeurt. De prefab betonelementen laten de waterstromen in een delta zien, kenmerkend voor de faculteit Geowetenschappen die er huist.

Lees meer...

Gemeentelijk monument behoudt na renovatie z’n zorgfunctie

Er is een nieuw zorghoofdstuk toegevoegd aan de historie van het Sint Jozefpaviljoen in Gouda: het gemeentelijk monument herbergt nu 34 woonzorgappartementen. Veel restauratiewerk, maar ook veel prefab oplossingen zoals kant-en-klare dakkappelen.

Lees meer...

Renovatie lyceum met oog voor circulariteit en prefab bouwcomponenten

Het Nieuw Comenius Lyceum is gehuisvest in een monumentaal gebouw, dat op een bijzondere manier is gerenoveerd, met inzet van hergebruikte materialen en prefab constructies en bouwdelen.

Lees meer...