Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

CLT-woningen Zeist worden circulair en demontabel

In Kerckebosch in Zeist, één van de meest natuurinclusieve gebiedsontwikkelingen van Nederland, worden 14 CLT-woningen gebouwd. De woningen zijn circulair ontworpen en zijn dankzij de prefab opzet snel te bouwen en later eventueel te demonteren.

Lees meer...

Stichting Pioneering en 54events gaan duurzame samenwerking aan

Stichting Pioneering en 54events gaan een samenwerking aan. Pioneering stimuleert vernieuwend ondernemerschap in de bouw door innovatie in proces, product en technologie in Oost-Nederland. 54events is organisator van zakelijke beurzen en congressen met de focus op de energietransitie.

 

Lees meer...

Prefab kolommen en liggers uit TU/E paviljoen waardevol in onderzoek naar circulair beton

TU/e-onderzoekers kijken naar mogelijkheden om sloop, demontage en  hergebruik te verbeteren. Ze willen daarmee het ontwerpproces van nieuwbouw optimaliseren voor hergebruik, om zo duurzamer te bouwen.

Lees meer...

Prijswinnend installatieconcept toegepast in portiekwoningen

Anderhalf jaar geleden waren Breman Woningbeheer en Itho Daalderop één van de vijf winnaars van de Woonstad Rotterdam Energie Challenge. Hoe mooi is dat hun innovatieve oplossing voor het verduurzamen van corporatiewoningen in de praktijk wordt toegepast.

Lees meer...

In 7,5 week het houten casco van 5 woningen Nijmegen

Vijf woningen in de wijk ‘Plant je Vlag’ in Lent-Nijmegen zijn opgetrokken uit kruislaagshout. De houten gevels van thermowood lopen in elkaar over zodat de uitstraling van een grote villa ontstaat.

Lees meer...

Experimentele sloop flats leidt tot demontabele nieuwbouwwoningen

Demontabele woningen gebouwd met prefab betonelementen vervaardigd uit het oude beton van de voormalige flats op de bouwlocatie. En circulaire proefwoningen gemaakt uit tenminste 90 procent hergebruikte materialen. SUPERLOCAL verlegt circulaire grenzen.

Lees meer...

Minister Ollongren: industrialisatie, automatisering en digitalisering bij woningbouwopgave

Recent heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een 14 pagina’s tellende kamerbrief over de ‘Voortgang versnelling woningbouw’ verstuurd. Bijlage bij de kamerbrief is het rapport ‘Voortgang versnelling woningbouw’. Hierin staat omschreven hoe die productie van 900.000 nieuwe woningen gestalte kan krijgen.

Lees meer...

PREFAB 2021 gaat door!

Op 12, 13 en 14 oktober vindt de tweede editie van PREFAB plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met weer een volledig aanbod van exposanten op een reeds nagenoeg volledig gereserveerde beursvloer. En een prachtig inhoudelijk programma.

Lees meer...

Wat traditioneel niet lukt, gaat wel via modulaire nieuwbouw

De woningnood onder starters is hoog. Daarom wil Wooncompas snel betaalbare, duurzame woningen realiseren voor deze doelgroep. Met de traditionele aanpak lukt dit niet. Daarom kiest Wooncompas voor circulaire sloop en modulaire nieuwbouw.

Lees meer...

Prefab betonnen plantenbakken zorgen voor groene oase in Eindhoven

In het stedelijk herontwikkelingsgebied Strijp-S in Eindhoven wordt binnenkort Toren Trudo in gebruik genomen. Een woontoren van 9 verdiepingen met een groene gevel met 125 volwassen bomen en 5.200 struiken en planten.

Lees meer...