Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Brabanthallen week lang in teken van uitvoer klimaatakkoord

De Brabanthallen stonden afgelopen week in het teken van de energietransitie. Met als thema ‘Samen Werken in Transitie’ was de Nationale Energieweek, waarvan de basis wordt gevormd door Vakbeurs Energie, Industrial Heat & Power, Zero Emission | Ecomobiel en nieuwkomer PREFAB, goed voor bijna 190.000 zakelijke contactmomenten. Een nieuw record.

Lees meer...

Openingsdebat: “Echte omslag naar prefab komt eraan”

Tijdens het openingsdebat op de vakbeurs PREFAB had Margriet Drijver een duidelijke boodschap aan de bouw: “Velen hebben nog geen idee wat prefabricage gaat betekenen qua aanpassing voor hun organisatie. Als bouwbedrijven bijvoorbeeld blijven hangen in maatwerk, dan is er geen bestaansrecht meer voor hen. “We moeten een echte omslag maken. Niet blijven verbeteren aan oude bouwmethodieken.”

Lees meer...

Genomineerden Prefab Efficiency Award bekend

Afgelopen donderdag werden in Breukelen de genomineerden voor de Prefab Efficiency Award 2019 bekend gemaakt. Een vakjury onder leiding van Marjet Rutten selecteerde de inzendingen van FLETTS, RcPanels en Sustainer Homes.

Lees meer...

Modieus prefab beton

Voor het nieuwe museumdeel van Naturalis heeft de internationaal befaamde Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen op uitnodiging van Neutelings Riedijk Architecten in totaal 263 witte prefab betonelementen ontworpen.

Lees meer...

Intelligente Flexwoning

Eén van de bedrijven van Stamhuis is Stamhuis Intelligent Bouwen. Een concept om snel en kostenbesparend te bouwen. Bijvoorbeeld de geprefabriceerde Flexwoning of de complete badkamer.

Lees meer...

Natuur- en bouwwetten leiden naar hout

Hout is een prachtige grondstof en door het hernieuwbare karakter uniek in zijn soort. Hout is daarom bij uitstek het bouwmateriaal voor een duurzame toekomst, zo luidt de boodschap van Centrum Hout.

Lees meer...

Verbindende schakel in prefabricage

Omnicol werkt nauw samen met prefab fabrikanten en -verwerkers. Je kunt nog zulke doeltreffende prefab elementen ontwikkelen en vervaardigen, ze zullen op de bouwplaats moeten worden gemonteerd, inclusief een goede onderlinge bevestiging en afdichting.

Lees meer...

Logische stappen in ontwikkeling off-site bouwen

Als industriële producent voegt staalframe fabrikant beSteel zich naar de wensen van architect, projectontwikkelaar en aannemer.

Lees meer...

Volledige woningen en renovatieconcepten uit de fabriek

Barli is de specialist op het gebied van prefab bouwsystemen. En sinds kort ook leverancier van een doeltreffend verduurzamingsconcept voor bestaande woningen.

Lees meer...

Elke week een woontorenverdieping

De geest ontwerpt, het hart geeft vorm en het verstand bepaalt de bouwwijze. Binnen dit motto wordt De Hoge Regentesse in Den Haag gerealiseerd.

Lees meer...