Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Industriële prefabwoning van staal en glas

Niks cataloguswoning. Elke prefab Lofthome wordt onder architectuur ontworpen. En in Nederland staan er al bijna honderd!

Lees meer...

Geen emissies meer in de bouw

Schoon en emissieloos bouwen, van generator tot heimachine. Het Rijk heeft er een ambitieus programma en een routekaart voor ontwikkeld en de subsidiepot bevat 500 miljoen euro.  

Lees meer...

Tien miljoen voor realisatie DSGO

Het ministerie van BZK heeft 10 miljoen subsidie toegekend voor de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO). DSGO is het fundament van de digitaliseringsopgave voor de gebouwde omgeving (digiGO).

Lees meer...

Houten woningen in Hof van Duurzaamheid

In 2021 is in Amersfoort-Noord Treetek begonnen aan het Hof van Duurzaamheid. De veertig eengezinswoningen zijn in 2021 gebouwd en de zeven urban villa’s worden in januari 2022 in deze duurzame wijk gebouwd volgens de CLT-methode.

Lees meer...

The Modular – de naam zegt alles

Bureau Fraai laat met het ontwerp en de realisatie van The Modular zien dat prefab bouwen zowel mooi als efficiënt en betaalbaar kan zijn. Het bureau ontwierp in opdracht van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot een kantoorgebouw op Oostenburger Eiland in onze hoofdstad.

Lees meer...

Merendeel aardbevingsbestendige woningen industrieel vervaardigd

Aan de Beukenlaan in Appingedam worden de eerste aardbevingsbestendige woningen van het project ‘Vliesgevelwoningen’ gebouwd. Van de 162 nieuw te bouwen woningen komen er ruim 100 uit de fabriek.

Lees meer...

Prefabricage van installaties, herkenbaar op PREFAB 2021 én in de dagelijkse praktijk

Veel voorbeelden van prefabricage van installaties waren te vinden op PREFAB 2021. Zoals  Preworxs dat via slim voorwerk verschillende technieken en innovaties combineert en daarmee prefab maatwerk oplossingen biedt.

Lees meer...

PREFAB 2021 presenteerde precisiewerk zonder tijdsverlies

Precies weten waar je een sparing moet maken, zonder de rolmaat erbij te hoeven pakken? Dat kan dankzij het werken met een laser. Ook deze praktische oplossingen van NOSTER overtuigden veel bezoekers van de vakbeurs Prefab 2021.

Lees meer...

Via kennisplatform PREFAB extra kansen op Nederlandse markt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulariteit, dat zijn twee kernwaarden voor Atelier de l’Avenir. Die boodschap kwam beslist over bij de bezoekers van de vakbeurs PREFAB 2021, die onder de indruk waren van de prefab houtskeletbouwoplossingen van het Belgische bedrijf.

Lees meer...

Terugblik vakbeurs PREFAB 2021: veel turnkey oplossingen

Onvoldoende handen op de bouwplaats, oplopende doorlooptijden en faalkosten. Daarom biedt IMP Solutions turnkey oplossingen voor installatieschachten en prefab badkamers voor de utiliteitsbouw, verzorgingstehuizen, hotels en appartementen.

Lees meer...