Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Preworxs zet de schouders onder het nieuwe bouwen

Preworxs is bedenker en aanbieder van modulaire oplossingen voor toepassing in de industrie, utiliteit en woningbouw. “We hebben dit jaar een gezamenlijke stand met een van de meest toonaangevende en vooruitstrevende HSB-bouwers. Hiermee willen we laten zien wat je kunt bereiken als je echt met elkaar samenwerkt.”

Lees meer...

Attema: prefab installeren voor efficiency en gemak

“Met Installeren 2.0 werkt de medewerker op de bouwplaats drie keer sneller dan bij traditioneel installeren.”

Lees meer...

Van Walraven doet al zolang het bestaat aan prefab

Van Walraven is een groothandel in infra- en installatieproducten en bestaat sinds 1968. Het bedrijft verkoopt niet alleen afzonderlijke materialen, maar ook prefab onderdelen en systemen.

Lees meer...

Isolectra: "Samenwerkingen met onze klanten en  toeleveranciers zijn allesbepalend"

Isolectra is specialist op het gebied van stekerbaar installeren. Sinds Isolectra het Wieland GST18®-systeem introduceerde in Nederland, heeft deze manier van installeren een grote vlucht genomen.

Lees meer...

Kopp ziet prefab als speerpunt

“Wij willen de prefab aannemers helpen met het onderzoeken hoe we de woningen nog meer slim en energieneutraal kunnen krijgen.”

Lees meer...

Marco Kock over kansen, uitdagingen en oplossingsrichtingen

We zien dat prefab in de installatie en techniek sterk aan het toenemen is. Stekerbaar installeren, schachten en skids komen we steeds vaker tegen. Maar er zijn ook uitdagingen. Marco Kock vertelt in dit artikel namens Stichting Mijn Aansluiting over deze uitdagingen in de energietransitie.

Lees meer...

Vlaams contract voor sociale woningen van 1 miljard euro

Vlaanderen steekt een tandje bij voor de bouw van sociale woningen, met een raamcontract met drie bouwconsortia. Er staat 1,04 miljard euro aan leningen klaar.

Lees meer...

"Wij zijn van toegevoegde waarde voor de burgerlijke - en utiliteitsbouw"

Pas Panelen is specialist in het produceren van lichtgewicht prefab sandwichpanelen die van oudsher uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld carrosseriebouw, recreatiebouw en composiet constructies.

Lees meer...

"Particuliere wooncollectieven zijn ondergesneeuwd en dat is kwalijk"

Hij heeft zijn sporen op het gebied van volkshuisvesting verdiend. Was in 1978 medeoprichter van BouwhulpGroep, is initiatiefnemer en oud-voorzitter van Netwerk Conceptueel Bouwen en heeft talloze onderzoeken en publicaties op zijn naam.

Lees meer...

Brandveilige unitbouw vergt aandacht in ontwerpfase

Ligt bij het bepalen van de brandveiligheid op productniveau van woningen en gebouwen in het algemeen de nadruk vaak op doorvoeren voor installaties, leidingen en kabels, voor unitbouw ligt dat anders.

Lees meer...