Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Stuivertje wisselen

Het hedendaagse bouwen is veelal een kwestie van afwisseling tussen een meer traditionele en meer vooruitstrevende aanpak. Zo bouwt Heijmans in het project Hart in Bodegraven 55 grondgebonden duurzame woningen.

Lees meer...

Specialismen versterken bouw staalframe woningen

Sterker, strakker, slanker en sneller woningen bouwen. Dat kan met Easy Housing staalprofielen. “Het is een kansrijke manier van bouwen,” stelt Michiel van Dijk van de zusterbedrijven Werkcon en Easy Housing. “Je bouwt met een lichtgewicht systeem, maar constructief juist extra sterk en maatvast.”

Lees meer...

Woningen bouwen met team van slechts drie man

Met Blokiwood introduceert Tymber Buildings een nieuwe manier van bouwen. “Het is een prefab systeem van houten wand- en dakelementen waarmee een klein team mensen in gruwelijk hoog tempo uitbouwen, optoppingen of complete woningen en gebouwen kan realiseren. Bijvoorbeeld een aanbouw in drie dagen.”

Lees meer...

“Prefab legt basis voor totaaloplossingen”

Verschillende maatschappelijke vraagstukken pleiten voor prefab. Denk aan de enorme bouwopgave, verduurzaming van huizen, energietransitie en stikstofdiscussie waarbij vermindering van het aantal verkeersbewegingen direct winst oplevert. Raab Karcher Prefab weet bouwers aan zich te binden met samengestelde prefab bouwdelen.

Lees meer...

Waar een wil is, is een prefab installatieweg

Het antwoord ‘kan niet’ is ondenkbaar bij Prefab Systems, een onderneming die een breed assortiment aan prefab oplossingen in de installatietechniek biedt. Zowel voor schachtenbouw als voor complete installatietechnische units en kant-en-klare sanitaire ruimten.

Lees meer...

Modulair bouwen: snel, flexibel, circulair en hoogwaardig

Modulair bouwen is gemeengoed geworden. Studentenwoningen, startersappartementen, hotels, scholen, ze kunnen supersnel in een modulaire opzet worden gebouwd. Tijdelijk of permanent. Jan Snel laat deze bouwoplossing in tientallen projecten in binnen- en buitenland zien.

Lees meer...

Uitdagend prefab vakwerk: majestueuze trappen

Lammers Beton heeft voor het AFAS Experience Center in Leusden bijzondere gebogen prefab betonnen trappen geleverd. Deze majestueuze trappen zijn qua engineering en uitvoering een knap staaltje vakwerk qua prefabricage, nadat in een 3D-model de gebogen trappen waren gemodelleerd en gedimensioneerd.

Lees meer...

Innovatieve dakstand en muurvoet versnellen bouwproces

Isoniq biedt met z’n innovatieve dakstand en muurvoet een oplossing om beter te isoleren en sneller te bouwen. Michel van Veen: “Wij hebben verschillende disciplines en werkzaamheden van de bouwplaats naar de fabriek gehaald en in één geïntegreerd prefab systeem samengevoegd.

Lees meer...

“Sneller bouwen en welkome continuïteit van je proces”

“Ons BouwDeck prefab plat dak ligt binnen enkele minuten definitief op zijn plaats. Met een zeer precieze pasvorm en compleet met trim, waterafvoer, loodvervanger, alles,” vertelt Marc Evers, directeur van BouwDeck, over zijn voor de bouw interessante productreeks.

Lees meer...

Industrieel verduurzamingsconcept bewijst zich in praktijk

Renolution krijgt het rapportcijfer 9.4 van bewoners en corporaties, met name omdat hun woningen razendsnel en met minimale overlast voor de bewoners compleet worden verduurzaamd.

Lees meer...