Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Grip op productieprocessen dankzij integrale digitalisering

Het is veelbelovend voor het oplossen van het woningtekort dat bedrijven hun industriële productieprocessen verbeteren en zelfs compleet nieuwe fabrieken bouwen. “Zeker als je ervoor zorgt dat die fabrieken optimaal kunnen draaien, met een integrale procesaansturing van order tot levering.”

Lees meer...

Samenwerking leidt tot innovatieve plug & play installaties

Als leveranciers van hoogwaardige producten de krachten bundelen, ontstaan er innovatieve prefab installatie-oplossingen. Bij voorkeur plug & play, met een beperkte inzet van manuren op de bouwplaats. Dat is de prefab koers van ATTEMA, deelnemer aan de vakbeurs PREFAB.

Lees meer...

Duurzame, modulaire woningen binnen sociale domein

Modulaire woningen voor iets minder dan 159.000 euro, exclusief btw en grondprijs. Dat biedt perspectief voor de realisatie van woningen binnen het sociale domein.

Lees meer...

Nu al voorsorteren op circulaire economie

Willen we over 40, 80 en 120 jaar een betonelement demonteren en opnieuw gebruiken in een woning of utiliteitsgebouw, dan moet de betonkwaliteit nog zo goed als nieuw zijn. Dat kan door een zogeheten Healing Agent aan de betonmortel toe te voegen, zodat het beton automatisch eventuele scheuren herstelt.

Lees meer...

Gestandaardiseerde houten modules als basis voor gevarieerde woningen

In de Hengelose Es zijn 4 bijzondere houtbouwwoningen opgeleverd. Gebouwd met kant-en-klare modules met woonkamer, keuken, entree/n toilet en slaapkamers. Elke dag ontstond zo een complete woning van 150 m2.

Lees meer...

Circulair bouwsysteem voor compacte starterswoningen

Ontwikkelaar en bouwer Heijmans heeft in het nieuwbouwproject De Fabriek in de Amersfoortse woonwijk Vathorst voor de eerste keer het innovatieve, circulaire bouwsysteem Rockzero toegepast.

Lees meer...

Geprefabriceerde stalen luchtbrug verbindt huisvesting van biotechbedrijf

Tussen de door cepezed ontworpen gebouwen Genmab en Accelerator op het Utrecht Science Park is recent een 32 meter lange luchtbrug geplaatst. Een geprefabriceerde staalconstructie die secuur tussen de gebouwen is ingehesen.

Lees meer...

Prefab casco’s voor nieuwbouwwoningen Diemen

Voor de bouw van 211 nieuwbouwwoningen in Plantage De Sniep in Diemen heeft UBA Bouw gebruik gemaakt van prefab betonnen casco’s van Spaansen Bouwsystemen. Die keuze droeg bij aan de hoge bouwsnelheid, zodat de kopers snel konden genieten van hun fraaie, energiezuinige woningen.

Lees meer...

Wedden op verkeerde paard als het om industriële woningbouwproductie gaat

Bouwinnovator Marjet Rutten bekijkt jaarlijks de productiecijfers van industrieel vervaardigde woningen. “In 2024 kunnen liefst 40.000 woningen uit de fabriek rollen. Om die reden hoeven wij de kwantiteit niet verder te verhogen…”

Lees meer...

“Kijk bij industrialisatie naar het strategische geheel”

Platform PREFAB had een chat-interview met Prof. Dr. Daniel Hall, Assistant Professor Innovative & Industrial Construction, ETH Zurich, over zijn onderzoeken en de belangrijke thema´s binnen industrialisatie. Hij pleit voor een ‘holistic and strategic approach’.

Lees meer...