Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Belgisch woningproject bewijst snelheid van bouwen met staalframe

In Thuin in België werden vier BEN-woningen in een staalframeconstructie opgetrokken. Dit woningbouwsysteem scoort goed op duurzaamheidsvlak, is licht van gewicht, waarborgt een snelle bouw en biedt de architect maximale ontwerpvrijheid.

Lees meer...

Stekerbaar installeren reduceert aantal manuren

“Kijk naar de opkomst van stekerbaar installeren. Daarbij worden installatievoorzieningen voor een groot deel geprefabriceerd geïntegreerd in de bouwkundige constructies en is het aan de monteurs om deze te koppelen.”

Lees meer...

Prefab gevels versnellen woningrenovatie in Zwijndrecht

80 Woningen in 80 dagen: dankzij prefab gevelelementen van Alsecco, leverancier van gevelisolatie en gevelafwerkingen, werden de Celebeslaan en Sumatralaan in Zwijndrecht in korte tijd getransformeerd tot twee moderne én duurzame straten.

Lees meer...

Nu al Olympisch goud voor hout

Zowel voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo als die van 2024 in Parijs zijn plannen gepresenteerd waarbij gebouwen in prefab-matige houten constructies worden opgetrokken.

Lees meer...

Worstel en kom boven…

Tekorten aan vakbekwaam personeel op de bouwplaats, werken in weer en wind, faalkosten op de bouwplaats, kwaliteit die onder de maat blijft, de bouwsector worstelt al decennia met dit soort vraagstukken. Prefabricage biedt voor deze vraagstukken een doeltreffend antwoord, zo laat de dagelijkse bouwpraktijk zien.

Lees meer...

Prefab meterkasten in goede technische banen leiden

Om de prefab meterkast grootschaliger te kunnen uitrollen, hebben tien partijen, aangesloten bij MijnAansluiting.nl, een concept opgesteld met aansluitvoorwaarden. Samen met Bouwend Nederland wordt de toepassing van de prefab meterkast doorontwikkeld tot een standaard werkwijze die door de gezamenlijke netwerkbedrijven wordt gedragen. NEN gaat hiervoor een Nederlandse Technische Afspraak (NTA) ontwikkelen.

Lees meer...

“Prefab woningen ja, standaardtypen nee”

Woningbouw Danilith uit Etten-Leur bouwt al bijna zestig jaar kwalitatieve prefab woningen volgens een eigen bouwsysteem op basis van traditionele materialen, geperfectioneerd in een automatisch proces.

Lees meer...

Bouw staat open voor kennis over industrieel bouwen

Bezoekers aan de vakbeurs PREFAB spraken van een interessant en waardevol kennisevenement en beursvloer. Sander Braam van organisator 54events: “Off-site bouwen groeit explosief. Niemand in de bouw-, vastgoed- en installatiesector wil deze ontwikkelingen missen, want het is één en al industrialisatie wat de klok slaat. Dat heeft de afgelopen beurs wel laten zien.”

Lees meer...

Sustainer Homes wint Prefab Efficiency Award 2019

Op dinsdag 8 oktober werd tijdens de vakbeurs PREFAB de winnaar bekend gemaakt van de Prefab Efficiency Award 2019. Plaats van handeling was het PREFAB Theater in de Brabanthallen in Den Bosch, alwaar van 8 t/m 10 oktober de eerste editie van dit evenement plaatsvond.

Lees meer...

Exposanten belonen eerste editie van PREFAB met een 8

Vakbeurs PREFAB kende afgelopen week een succesvolle eerste editie. De beurs, die zich volledig richt op industrieel en modulair bouwen en renoveren, trok geheel op eigen kracht 2.343 professionals naar de Brabanthallen, waar op dat moment ook onder meer zusterbeurs Vakbeurs Energie plaatsvond.

Lees meer...