Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Weener XL: geprefabriceerd en bovendien circulair

’s-Hertogenbosch kiest voor een circulair onderkomen voor Weener XL. Laminated Timber Solutions zorgt de massief houten dragende constructie.

Lees meer...

Meer regie om woonimpasse te doorbreken

Half maart publiceerde Hugo de Jonge een bericht over de Nationale Woon- en Bouwagenda en het programma Woningbouw. Lees het via de link.

Lees meer...

Slimme huizenfabriek verlaagt CO2-uitstoot

We zijn er druk mee: CO2-reductie. Plegt-Vos realiseert door volledig gerobotiseerd te bouwen en gebruik te maken van hout een reductie tot zo’n 80%.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 3 voortekenen zijn goed: een uitstekend lopende bezoekersregistratie, een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Atelier de l’Avenir, circulair en evolutief bouwen met prefab elementen

Binnen een week een volledige woning bouwen die op elk moment uit te breiden of in te krimpen is? Atelier de l’Avenier maakt het waar. 

Lees meer...

Opleiding Prefab, Modulair en Industrieel bouwen (PMI) van start

Vorige week vond in het acoustic experience lab van Ingenii Bouwinnovatie de aftrap plaats van de opleiding PMI. Een groep enthousiaste cursisten mag zich – na het voltooien van de opleiding - officieel de eerste lichting noemen van deze nieuwe opleiding.

Lees meer...

VDM bouwt nieuw woningconcept Next voor Accolade in Heerenveen

Voor één- of tweepersoonshuishoudens is het tegenwoordig een grote uitdaging om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Daarom ontwierp VDM Woningen het woningconcept NEXT: een volledig elektrische woning voor kleine huishoudens. Hiermee maakt zij het mogelijk snel, betaalbaar en op een duurzame manier woningen te realiseren.

Lees meer...

Waarom prefab badkamers in verpleeghuis Borgstede?

Het nieuwe verpleeghuis Borgstede van zorginstelling Laurens in Barendrecht wordt gebouwd met prefab badkamers. Waarom is dit een goede ontwikkeling?

Lees meer...

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet en WKB

“Wanneer we de wetten op 1 juli zouden laten ingaan, zouden we een valse start maken.” aldus Wkb adviseur Casper Busschbach. “En die kunnen we gezien de opgave niet gebruiken.”

Lees meer...

Robotisering in de praktijk

De vorige editie van onze nieuwsbrief bevatte een publicatie over het ABN AMRO-rapport Bouwrobots winnen terrein. Een kort resume: De markt voor robots en aanverwante producten en diensten is in Nederland met 93 miljoen euro nog klein, maar... Leontien de Waal, sectorbanker Bouw van ABN AMRO over de praktische kant van robotisering.

Lees meer...