Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Opleiding Prefab, Modulair en Industrieel bouwen (PMI) van start

Vorige week vond in het acoustic experience lab van Ingenii Bouwinnovatie de aftrap plaats van de opleiding PMI. Een groep enthousiaste cursisten mag zich – na het voltooien van de opleiding - officieel de eerste lichting noemen van deze nieuwe opleiding.

Lees meer...

VDM bouwt nieuw woningconcept Next voor Accolade in Heerenveen

Voor één- of tweepersoonshuishoudens is het tegenwoordig een grote uitdaging om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Daarom ontwierp VDM Woningen het woningconcept NEXT: een volledig elektrische woning voor kleine huishoudens. Hiermee maakt zij het mogelijk snel, betaalbaar en op een duurzame manier woningen te realiseren.

Lees meer...

Waarom prefab badkamers in verpleeghuis Borgstede?

Het nieuwe verpleeghuis Borgstede van zorginstelling Laurens in Barendrecht wordt gebouwd met prefab badkamers. Waarom is dit een goede ontwikkeling?

Lees meer...

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet en WKB

“Wanneer we de wetten op 1 juli zouden laten ingaan, zouden we een valse start maken.” aldus Wkb adviseur Casper Busschbach. “En die kunnen we gezien de opgave niet gebruiken.”

Lees meer...

Robotisering in de praktijk

De vorige editie van onze nieuwsbrief bevatte een publicatie over het ABN AMRO-rapport Bouwrobots winnen terrein. Een kort resume: De markt voor robots en aanverwante producten en diensten is in Nederland met 93 miljoen euro nog klein, maar... Leontien de Waal, sectorbanker Bouw van ABN AMRO over de praktische kant van robotisering.

Lees meer...

ABN AMRO-rapport over robotisering

Bouwrobots winnen terrein. En hoe! Het rapport van ABN AMRO laat zien dat de markt in 2030 is verdriedubbeld.

Lees meer...

Opleiding Prefab, Modulair en Industrieel Bouwen

Een miljoen woningen bijbouwen tot 2030. Onmogelijk of haalbaar? Met deze opleiding krijgt u het gewenste duwtje in de rug.

Lees meer...

PREFAB jaarboek voorziet in behoefte

‘Onze doelgroep gaf te kennen behoefte te hebben aan een gebundeld overzicht. Vandaar dit jaarboek,’ vertelt Sander Braam van 54 events.

Lees meer...

Industriële prefabwoning van staal en glas

Niks cataloguswoning. Elke prefab Lofthome wordt onder architectuur ontworpen. En in Nederland staan er al bijna honderd!

Lees meer...

Geen emissies meer in de bouw

Schoon en emissieloos bouwen, van generator tot heimachine. Het Rijk heeft er een ambitieus programma en een routekaart voor ontwikkeld en de subsidiepot bevat 500 miljoen euro.  

Lees meer...