Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Woningen gerealiseerd met Flexibel Modulair Casco

Woningbouw volgens het FMC concept oftewel het Flexibel Modulair Casco. Elementen komen prefab aan op de bouwplaats, waardoor de bouwsnelheid hoog ligt en 49 zeer duurzame woningen in Heiloo in slechts acht maanden werden gebouwd.

Lees meer...

Digitalisering gaat de productie in de bouw bepalen; hoe speelt u hierop in?

Op dinsdag 6 april is er het gratis webinar ‘Produceren vanuit digitalisering in de bouw’. Een ver-van-mijn-bed-show? “Zeker niet, want de bouwwereld ziet er over 5 jaar heel anders uit. Zorg dat je nu al grip op digitalisering krijgt.” 

Lees meer...

Fabrieksmatige bouw is de toekomst

Volgens de lezers van Bouwwereld.nl is fabrieksmatige bouw dé oplossing voor de huidige problemen en uitdagingen in de bouw. Ruim 88% van de lezers is die mening toegedaan.

Lees meer...

De prefab vernieuwing komt van alle kanten

Bestaande bouwers komen met fabrieken voor woningbouw. Allerlei startups mengen zich in de strijd met initiatieven voor nieuwbouwwoningen of oplossingen voor wonen en werken. Meer weten?

Lees meer...

The Best Of 2020

Een gevarieerde top 5 van best gelezen nieuwsberichten, met interesse van lezers voor voorbeeldprojecten, installatie, innovatie en materialen.

Lees meer...

Aanpasbare bouwmodules voor installatietechniek

Verwarming, elektriciteit, ventilatie en domotica, inclusief leidingen, bedradingen en contactpunten, allemaal samen in één slimme module. Zo wordt de montagesnelheid verhoogd en worden de kosten verlaagd. De module is makkelijk te demonteren en bevordert het circulair bouwen.

Lees meer...

Invest-NL start marktverkenning biobased bouwen. Doe mee!

Holland Houtland voert voor Invest-NL een 0-meting uit voor biobased bouwen. Welke bedrijven bouwen met natuurlijke materialen? Bent u architect, projectontwikkelaar, groothandel of aannemer? Vul de enquête in; elke deelnemer krijgt een plek in de eerste Biobased bouwen bedrijvengids 2021.

Lees meer...

Woningen met CO2-arme prefab betonnen casco’s

Een doorbraak in de bouw: prefab betonnen woningcasco’s geproduceerd met een betonmengsel dat 44% minder CO2 uitstoot in vergelijking met andere betoncasco’s.

Lees meer...

Vertical gardening langs terrasgevels

Bij de wooncomplexen The George en Gustav in Amsterdam beschikken de bewoners over ruime prefab betonnen terrasbalkons, kenmerkend onderdeel in de trapsgewijze architectuur. Bij The George zijn ook prefab betonnen plantenbakken opgenomen om via ‘vertical gardening’ de gevels een groen karakter te geven.

Lees meer...

Het goede en vooral praktische voorbeeld van circulaire woningbouw

Papieren duurzaamheid wordt werkelijkheid in Someren. Daar heeft de gemeente een demowoning gebouwd waarin zo veel mogelijk gebruik is gemaakt van duurzame, circulaire, demontabele en herbruikbare bouwmaterialen.

Lees meer...