Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Prefab casco’s voor nieuwbouwwoningen Diemen

Voor de bouw van 211 nieuwbouwwoningen in Plantage De Sniep in Diemen heeft UBA Bouw gebruik gemaakt van prefab betonnen casco’s van Spaansen Bouwsystemen. Die keuze droeg bij aan de hoge bouwsnelheid, zodat de kopers snel konden genieten van hun fraaie, energiezuinige woningen.

Lees meer...

Wedden op verkeerde paard als het om industriële woningbouwproductie gaat

Bouwinnovator Marjet Rutten bekijkt jaarlijks de productiecijfers van industrieel vervaardigde woningen. “In 2024 kunnen liefst 40.000 woningen uit de fabriek rollen. Om die reden hoeven wij de kwantiteit niet verder te verhogen…”

Lees meer...

“Kijk bij industrialisatie naar het strategische geheel”

Platform PREFAB had een chat-interview met Prof. Dr. Daniel Hall, Assistant Professor Innovative & Industrial Construction, ETH Zurich, over zijn onderzoeken en de belangrijke thema´s binnen industrialisatie. Hij pleit voor een ‘holistic and strategic approach’.

Lees meer...

Woningbouwspurt van Zuid-Holland kan door industrialisatie

Woningbouw kan sneller, goedkoper, kwalitatiever en circulair. Dat kan door vergaande industrialisatie van de woningbouw, waardoor de woning als compleet seriematig product gezien wordt, in plaats van als traditioneel projectgebonden samengesteld bouwwerk.

Lees meer...

Adaptief hoofdkantoor, mede dankzij grote overspanningen van prefab vloeren

De keuze voor flexibele indeelbaarheid maakt een gebouw adaptief en levensloopbestendig. Zo ook het nieuwe ING-hoofdkantoor ‘Cedar’ in Amsterdam-Zuidoost, dat dankzij prefab betonnen vloersystemen met grote overspanningen in de toekomst makkelijk aanpasbaar is.

Lees meer...

Tijdelijke modulaire woningen voor bewoners Gronings aardbevingsgebied

Aan de zuidkant van Ten Post worden 60 tijdelijke woningen gebouwd volgens een prefab modulair bouwconcept. Deze woningen zijn nodig voor bewoners die tijdelijk uit hun woning moeten voor de versterkingsoperatie.

Lees meer...

Digitalisering: what you BIM is what you get

Vorige week was het webinar ‘Produceren vanuit digitalisering in de bouw’. Voorbij Prefab kan met gedigitaliseerde en gestandaardiseerde processen de productie optimaliseren en aan de lopende band maatwerk prefab betonnen casco’s fabriceren.

Lees meer...

Modulaire installaties en gevelelementen voor Accelerator

Aannemer BAM past bij de bouw van het 11 verdiepingen tellende onderzoeksgebouw Accelerator in Utrecht volledige prefab installatieschachten toe. Daarin zijn de installatieonderdelen vooraf gemonteerd. Alleen nog een kwestie van koppelen per verdieping.

Lees meer...

Ideeën voor flexibele en duurzame stedenbouw

De Urban Adaptation-wedstrijd daagde architecten en studenten uit de hele wereld uit om een innovatief modulair houtontwerp te ontwikkelen voor een openbaar gebouw of een bouwsysteem dat zich gemakkelijk aanpast aan de veranderende behoeften in de samenleving.

Lees meer...

Prefab op pole position bij Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

Er zijn volgens Ton Jans, directeur KOMO en KIK, twee manieren om de woningbouw in Nederland te versnellen: (1) meer prefabricage en (2) werken volgens gecertificeerde processen. Zeker als volgend jaar de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht is.

Lees meer...