Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Wonen in een gezond, duurzaam, levensloopbestendig huis

Het traditionele bouwproces moet efficiënter en het eindresultaat moet in dienst staan van de bewoners. De houten woningen in Nijverdal zijn volledig remontabel gebouwd en aanpasbaar aan verschillende levensfasen. 

Lees meer...

Prefab gevelsysteem met nog steeds alle architectuurvrijheid

Een slimme en esthetisch fraaie prefab geveloplossing, die perfect aansluit op de veranderende werkwijze in de bouw.

Lees meer...

Stadswerf Oostenburg: logische keuze voor prefab beton

Stadswerf Oostenburg in Amsterdam is een groots project dat tot de verbeelding spreekt door architectuur, variëteit, kwaliteit. Binnen de grote verscheidenheid van woonblokken en woningplattegronden is liefst 80% van het betonwerk geprefabriceerd.

Lees meer...

35% snellere bouw met modulair appartementenconcept

Als antwoord op de marktvraag naar betaalbaardere en duurzame appartementen lanceert Dura Vermeer Bouw Hengelo het houtbouwconcept ‘Blokje Omhoog’. Appartementencomplexen zijn hierdoor tot 35% sneller te realiseren dan bij traditionele bouw.

Lees meer...

Doortastende partner in modulaire installaties

Preworx heeft de tijd genomen om het proces van modulaire installatietechniek te vervolmaken door eerst alle ins en outs binnen het eigen installatiebedrijf zich eigen te maken.

Lees meer...

Prefabricage effent pad voor externe kwaliteitsborging; gratis webinar over Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) heeft grote impact op de bouwsector en de overheid, waarschuwt Casper van Busschbach. “Omschakeling naar deze wet wordt een hels karwei voor opdrachtgevers en opdrachtnemers, omdat kwaliteitsprocessen stelselmatig veranderen."

Lees meer...

Jaarlijks 500 biobased prefab woningen uit de fabriek

Twee bedrijven hebben elkaar gevonden in hun gedeelde missie: innovatieve en duurzame bouwoplossingen leveren zonder uitputting van de aarde. In de vorm van houten woningcasco’s met keramische gevels die door een robot worden geplaatst.

Lees meer...

Prefab schaaldelen voor moskeekoepel

Voor een moskeekoepel in het Lokeren heeft Polycel Special Products geprefabriceerde schaaldelen van glasvezel gewapend polyester geleverd en gemonteerd. In luttele dagen was de koepel gereed.

Lees meer...

Thuiswerken in een tuinkantoor, zo uit de fabriek

Een industrieel geproduceerde unit als compleet tuinkantoor. In de meeste gevallen vergunningsvrij in je tuin te plaatsen om daar in een natuurlijke setting - en rustig - te kunnen werken.

Lees meer...

Een industrieel geproduceerde woning van afvalplastics

Bram Peters en Marlous de Bordes zijn de bewoners van een woning die grotendeels is vervaardigd van afvalplastics. Ze hebben de ‘save home’ woning zelf ontwikkeld als opstap naar industriële productie van deze woningen om afvalplastics een dankbare nieuwe functie te geven.

Lees meer...