Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

In de spotlight: exposant hansgrohe

Modulaire bouw is aan zet


Denk je hansgrohe, dan denk je sanitair. En de link met prefab? Die heeft hansgrohe jaren geleden al gelegd. Het Duitse bedrijf doet wereldwijd zaken met prefab fabrikanten en modulaire bouwers.

“Je hoeft maar een krant open te slaan en je wordt geconfronteerd met termen als stikstof, vergunningen, hoge rente, materiaalkosten, gestegen arbeid kosten en bezwaarprocedures. Zaken die de traditionele bouw niet bepaald in het zadel helpen. Reden voor fabrikanten en aannemers om het heft in eigen hand te nemen door geprefabriceerde gebouwelementen of complete gebouwen in fabrieken te bouwen en reden voor ons om met deze partijen aan tafel te gaan,” vertelt Jeroen Lijs, Manager Projecten en Teamleider bij hansgrohe.


Jeroen Lijs

Het maken van afspraken met traditionele bouwers verloopt vaak over meerdere schrijven. Jeroen vertelt dat bij gesprekken met prefab en modulaire bouwers alle belanghebbende partijen tegelijk aan tafel zitten. “Dat maakt een en ander overzichtelijker. Over een wastafel met een voor gemonteerde wastafelkraan kan direct worden besloten, samenwerking met logistieke partners speelt hierin een belangrijke rol. Tijdwinst, maat werk en efficiency zijn hierin de basisuitgangspunten.

Onze weg: de groenformatie

“Verduurzaming heeft ook in de conceptmatige bouw een grote rol. Sterker nog, het zijn juist de modulaire bouwers die aansturen op water- en energiebesparing en het leveren zonder verpakking. Bij hansgrohe zijn we al sinds de jaren 80 een pionier op het gebied van water- en energiebesparing, lang voordat duurzaamheid een alomtegenwoordig begrip werd. Op dit moment zijn we bezig met het testen van herbruikbare boxen met speciale compartimenten. Hiermee kunnen we onze producten veilig transporteren zonder extra verpakking en zonder risico op beschadigingen. Deze stap richting verpakkingsvrij transport is niet alleen een voordeel in de modulaire markt, maar ook een essentiële volgende stap in de weg naar de groenformatie.”
“Als onderdeel van deze toewijding streven we naar het behalen van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. We implementeren tien groene initiatieven om duurzaamheid te integreren in al onze bedrijfsprocessen. Dit omvat onder andere het verminderen van onze ecologische impact in de productie, het aanmoedigen van een groene mindset bij onze medewerkers en het optimaliseren van onze supply chain met duurzaamheid als leidraad.”

Prefab is niet nieuw, maatwerk wel

Jeroen vertelt dat prefabricering al tientallen jaren in de lift zit. “We kennen allemaal de geprefabriceerde badkamers uit Polen en Italië die met name in hotelprojecten werden en nog worden toegepast. Inmiddels neemt het zo’n vlucht dat de stap naar mantelzorg en woningbouw gemaakt wordt. Wat ik mooi vind aan de prefab bouw van vandaag, is de mogelijkheid tot maatwerk en flexibiliteit. Positief dat in seriematige processen maatwerk ook ruimte en aandacht krijgt. Wij zijn bij hansgrohe gedreven door onze passie om oplossingen te bieden die perfect aansluiten bij de behoefte van de prefabmarkt of het nu gaat om op maat gemaakte oplossingen of complete, direct te installeren holistische badkamerconcepten.”

De modulaire bouw in de toekomst

“Het tijdperk van fabrieksmatig bouwen is aangebroken en zal naar verwachting de toekomst verder doorgroeien. In deze verschuiving naar meer efficiënte bouwmethoden is het werken met A-merken van cruciaal belang, vooral wanneer deze in Europa worden geproduceerd. Snelheid, flexibiliteit, certificeringen en installatiegemak zijn slechts enkele van de vereisten die nodig zijn om aan de groeiende vraag te voldoen. Modulaire bouw zal naar verwachting een steeds groter aandeel krijgen in bouwprojecten, vooral vanwege de mogelijkheid om snel en in grote aantallen te leveren. Traditionele bouwmethoden hebben vaak te maken met vertragingen en gefaseerde uitvoering, terwijl modulaire bouw juist in staat is om efficiënter te produceren en te leveren.”

Kom naar PREFAB en ontmoet het team van hansgrohe

Jeroen kijkt uit naar de aanwezigheid van zijn team op PREFAB. "We zijn enthousiast om te laten zien hoe hansgrohe inspeelt op de ontwikkelingen binnen de prefab sector door oplossingen te bieden die perfect aansluiten bij de eisen van de moderne bouwsector. Met onze innovatieve producten, focus op installatiegemak en streven naar kwaliteit dragen we bij aan de efficiëntie en duurzaamheid van modulaire bouwprojecten."

"Voor ons is deze beurs meer dan alleen een kans om onze producten te presenteren. We zien het als een platform om te luisteren naar de behoeften en uitdagingen van de prefab sector. Door in gesprek te gaan met professionals uit de industrie verzamelen we waardevolle inzichten die ons helpen onze producten nog beter af te stemmen op de specifieke eisen van prefab bouwprojecten. We geloven dat de PREFAB Vakbeurs ons de mogelijkheid biedt om onze relaties te versterken. Ons ultieme doel is om bij te dragen aan een meer efficiënte, duurzame en innovatieve modulaire bouwindustrie".

Bezoek van 15 t/m 17 oktober hansgrohe op PREFAB: stand 1.D058.

Ga terug