Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Antwoord op gedifferentieerde vraag vanuit markt

Prefabricage is geen kwestie van alles vanuit traditionele bouwprocessen omzetten naar industrialisatie. Het is geen of-of, maar veel meer en-en tussen traditioneel en industrieel bouwen.

Lees meer...

Zandlopervorm komt tot z’n recht

Een tijdloos gebouw aan de Zuidas in Amsterdam met de contouren van een iconische, 80 m hoge zandloper, opgetrokken als één gigantisch monoliet brok natuursteen. Dat is het beeld van Hourglass, een mixed-use gebouw met kantoren, 115 hotelappartementen, restaurant/skybar in de top en winkels in de plint.

Lees meer...

Cubestee: van boeiend prototype tot oplossing voor huisvestingsproblematiek

De Cubestee is een geprefabriceerd bouwwerk van 6 x 6 x 6 meter, te gebruiken als woning, atelier, theaterzaal, winkel, buurthuis, meditatieruimte, noem maar op. In Eindhoven zijn met dit concept 43 flexwoningen rond twee groene hofjes gerealiseerd. De Cubestee’s komen helemaal ‘af’ uit de timmerfabriek, compleet met elektrische bedrading, installaties (gasloos), badkamer en keuken. In één dag tijd worden ze op locatie afgemonteerd.

Lees meer...

BouwTotaal mediapartner vakbeurs PREFAB

Prefabricage wordt steeds belangrijker in de bouw. Door een oplopend tekort aan vakmensen en stijgende bouwvolumes is industrieel bouwen een ‘must’.

Lees meer...

Samenwerking Project INDU-ZERO

Vakbeurs en Kennisplatform PREFAB is de samenwerking aangegaan met INDU-ZERO. Ulla-Britt Krämer, projectleider, INDU-ZERO “Het North Sea Region project INDU-ZERO zal leiden tot standaardrenovatiepakketten voor huizen en staat daarom voor een versnelling in de off-site renovatie. Ik ben verheugd op de samenwerking met PREFAB, omdat we beide hetzelfde doel hebben en de koplopers bijeen komen om kennis te delen.”

Lees meer...

“Digitalisering is goud waard voor bouwers en opdrachtgevers”

“De bouw is net als andere sectoren in nullen en enen te vatten. Met het samenvoegen van data verwerf je zodanige competenties dat je bouwprocessen kunt moderniseren. Dat is nodig in een bouwwereld die er over 5 à 10 jaar heel anders uitziet,” stelt Henri Busker van USP Marketing Consultancy “Helaas onderschatten veel aannemers de invloed van digitalisering.”

Lees meer...

Sneller bouwen met het Expertteam Woningbouw

In Alphen aan den Rijn zijn honderden extra (eengezins)woningen nodig. Bouwlocaties zijn niet altijd eenvoudig om te vormen tot woonbestemming.

Lees meer...

Traploze trapmal

Producenten van prefab beton en ontwerpers verkennen binnen Experimenteel Beton de mogelijkheden van beton. In plaats van grijs, saai en puur functioneel wordt beton speels, innovatief en grensverleggend.

Lees meer...

Samen de beste totaaloplossing kiezen

Velu richt zich als groothandel in installatietechnische producten meer en meer op geprefabriceerde (totaal)oplossingen. “Omdat je daarmee als installateur en bouwer veel tijd wint.”

Lees meer...

“Makke van de bouw is de inkoop”

Marcel van der Molen, eigenaar/directeur van H&M houtbewerkingsmachines en metselwerkrobots in Sneek, verbaast zich erover dat de bouwwereld niet beter kijkt naar de inkoop.

Lees meer...