Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Groeiend aantal distributiecentra

Het aantal distributiecentra in ons land groeit hard. Er wordt inmiddels tweemaal zoveel vierkante meter aan ‘warehousing’ in ons land ontwikkeld dan vijf jaar geleden. De distributiecentra worden ook groter en hoger.

Lees meer...

Na-isolatie die ook nog eens mooi is

Isovlas Reno TG Elegant biedt flexibele isolatie uit vlas op een harde, gladde, stootvaste, afwasbare en prachtig afgewerkte onderplaat. Het product wekte de interesse van bezoekers aan de PREFAB Inspiratieroute op de vakbeurs Renovatie. 

Lees meer...

Bergingen op slim moment inbouwen

De berging-systemen van Gerhardt Braun bestaan uit handzame onderdelen die droog in te bouwen zijn. Dat maakt ze zeer geschikt voor snelle prefab bouw.

Lees meer...

Modulaire aanpak van badkamer- en keukenrenovatie

Sneller werken, met minder handelingen en lagere kosten. Het Keratop Tec-Board paneel is een prefab en modulair afbouwsysteem van Asselux, gemaakt van XPS hardschuim met een groot formaat keramische tegel als afwerking.

Lees meer...

Sneller dan gepland

Een maand eerder dan gepland leverde Heembouw aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel het duurzame en energieneutrale gemeentehuis voor de gemeente Zuidplas op.

Lees meer...

Antwoord op gedifferentieerde vraag vanuit markt

Prefabricage is geen kwestie van alles vanuit traditionele bouwprocessen omzetten naar industrialisatie. Het is geen of-of, maar veel meer en-en tussen traditioneel en industrieel bouwen.

Lees meer...

Zandlopervorm komt tot z’n recht

Een tijdloos gebouw aan de Zuidas in Amsterdam met de contouren van een iconische, 80 m hoge zandloper, opgetrokken als één gigantisch monoliet brok natuursteen. Dat is het beeld van Hourglass, een mixed-use gebouw met kantoren, 115 hotelappartementen, restaurant/skybar in de top en winkels in de plint.

Lees meer...

Cubestee: van boeiend prototype tot oplossing voor huisvestingsproblematiek

De Cubestee is een geprefabriceerd bouwwerk van 6 x 6 x 6 meter, te gebruiken als woning, atelier, theaterzaal, winkel, buurthuis, meditatieruimte, noem maar op. In Eindhoven zijn met dit concept 43 flexwoningen rond twee groene hofjes gerealiseerd. De Cubestee’s komen helemaal ‘af’ uit de timmerfabriek, compleet met elektrische bedrading, installaties (gasloos), badkamer en keuken. In één dag tijd worden ze op locatie afgemonteerd.

Lees meer...

BouwTotaal mediapartner vakbeurs PREFAB

Prefabricage wordt steeds belangrijker in de bouw. Door een oplopend tekort aan vakmensen en stijgende bouwvolumes is industrieel bouwen een ‘must’.

Lees meer...

Samenwerking Project INDU-ZERO

Vakbeurs en Kennisplatform PREFAB is de samenwerking aangegaan met INDU-ZERO. Ulla-Britt Krämer, projectleider, INDU-ZERO “Het North Sea Region project INDU-ZERO zal leiden tot standaardrenovatiepakketten voor huizen en staat daarom voor een versnelling in de off-site renovatie. Ik ben verheugd op de samenwerking met PREFAB, omdat we beide hetzelfde doel hebben en de koplopers bijeen komen om kennis te delen.”

Lees meer...