Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

“Broodnodige zetje in rug van ondernemers”

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen.

Lees meer...

“Koudwatervrees is verdwenen bij prefab badkamers”

Zien is geloven. Dat gold jaren geleden ook toen Portisa met prefab badkamers op de markt kwam voor (starters)woningen, zorgcomplexen, ziekenhuizen, scholen, hotels en studentenhuisvesting.

Lees meer...

Rendabel huurwoningen renoveren dankzij industrialisatie

Volgens Bas Sievers, Directeur Wonen & Vastgoed bij Wonen Limburg, is het vandaag de dag bijna niet meer mogelijk om rendabel sociale huurwoningen te renoveren.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Industriële totaalgevel past bij bouwen van nu en morgen

“Prefabricage is een samenspel van puzzelstukjes. Die moeten wel allemaal hoogwaardig zijn en onderling passen. Dat vergt kennis en specialisatie. Bij Machiels Building Solutions werken veel engineers die samen met de opdrachtgever, architect en bouwer de geveloplossing kunnen uitwerken tot een kant-en-klare totaalgevel, met kozijnen, luchtdichting, isolatie en buitenafwerking,” benadrukt Peter Heek, Sales Manager Nederland van Machiels Building Solutions.

Lees meer...

Transitie naar digitaal bouwen

DigiBase is een nieuwe onderneming binnen VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling. Het is een stap in de transitie naar 100% digitaal bouwen en ontwikkelen. Het centrum voor DigitaalBouwen moet uitgroeien tot de hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland.

Lees meer...

Vloer van de toekomst

Op de Bouwbeurs toonde VBI haar concept van de ‘vloer van de toekomst’. Een prefab, lichte en direct vlakke vloer met geïntegreerde leidingen en installaties die eenvoudig en droog gemonteerd kan worden.

Lees meer...

Prefab is de beste oplossing voor arbeidstekorten

Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy (kwartaal 3, 2018) blijkt dat twee op de vijf bouwprojecten een vorm van prefab bevatten. Prefab is een goede oplossing voor veel uitdagingen die de bouw de komende jaren te wachten staat: arbeidstekorten, sneller en efficiënter bouwproces en binnenstedelijk bouwen.

Lees meer...

Prefabricage in de installatiesector

Het is onlogisch dat wij als installateurs kanalen en leidingen naar een bouwplaats brengen en daar monteren, terwijl dat vloerveld al eerder naar die bouwplaats is gebracht. Het is veel slimmer om die installatietechniek al in de vloerenfabriek aan te brengen en dan alles in één keer op de bouwplaats te monteren en aan te sluiten.

Lees meer...

Hoogbouw vraagt om logistieke bundeling

Op de vakbeurs PREFAB van 8 t/m 10 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch is een speciaal hoogbouwplein ingericht. Hoogbouw verovert immers Nederland. Waar Stichting Hoogbouw bij de oprichting in 1984 nog het doel had om bouwend, bestuurlijk en ontwerpend Nederland enthousiast te maken voor hoogbouw – omdat er een taboe rustte op hoogbouw – worden hoogbouwprojecten nu alom omarmd in stedelijke gebieden.

Lees meer...

Prefab seminar en innovatieroutes op vakbeurs RENOVATIE

54events organiseert op RENOVATIE een seminar over prefab in renovatieprojecten en een dagelijkse prefab innovatieroute.

Lees meer...