Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

“Prefab woningen ja, standaardtypen nee”

Woningbouw Danilith uit Etten-Leur bouwt al bijna zestig jaar kwalitatieve prefab woningen volgens een eigen bouwsysteem op basis van traditionele materialen, geperfectioneerd in een automatisch proces.

Lees meer...

Bouw staat open voor kennis over industrieel bouwen

Bezoekers aan de vakbeurs PREFAB spraken van een interessant en waardevol kennisevenement en beursvloer. Sander Braam van organisator 54events: “Off-site bouwen groeit explosief. Niemand in de bouw-, vastgoed- en installatiesector wil deze ontwikkelingen missen, want het is één en al industrialisatie wat de klok slaat. Dat heeft de afgelopen beurs wel laten zien.”

Lees meer...

Sustainer Homes wint Prefab Efficiency Award 2019

Op dinsdag 8 oktober werd tijdens de vakbeurs PREFAB de winnaar bekend gemaakt van de Prefab Efficiency Award 2019. Plaats van handeling was het PREFAB Theater in de Brabanthallen in Den Bosch, alwaar van 8 t/m 10 oktober de eerste editie van dit evenement plaatsvond.

Lees meer...

Exposanten belonen eerste editie van PREFAB met een 8

Vakbeurs PREFAB kende afgelopen week een succesvolle eerste editie. De beurs, die zich volledig richt op industrieel en modulair bouwen en renoveren, trok geheel op eigen kracht 2.343 professionals naar de Brabanthallen, waar op dat moment ook onder meer zusterbeurs Vakbeurs Energie plaatsvond.

Lees meer...

Brabanthallen week lang in teken van uitvoer klimaatakkoord

De Brabanthallen stonden afgelopen week in het teken van de energietransitie. Met als thema ‘Samen Werken in Transitie’ was de Nationale Energieweek, waarvan de basis wordt gevormd door Vakbeurs Energie, Industrial Heat & Power, Zero Emission | Ecomobiel en nieuwkomer PREFAB, goed voor bijna 190.000 zakelijke contactmomenten. Een nieuw record.

Lees meer...

Openingsdebat: “Echte omslag naar prefab komt eraan”

Tijdens het openingsdebat op de vakbeurs PREFAB had Margriet Drijver een duidelijke boodschap aan de bouw: “Velen hebben nog geen idee wat prefabricage gaat betekenen qua aanpassing voor hun organisatie. Als bouwbedrijven bijvoorbeeld blijven hangen in maatwerk, dan is er geen bestaansrecht meer voor hen. “We moeten een echte omslag maken. Niet blijven verbeteren aan oude bouwmethodieken.”

Lees meer...

Genomineerden Prefab Efficiency Award bekend

Afgelopen donderdag werden in Breukelen de genomineerden voor de Prefab Efficiency Award 2019 bekend gemaakt. Een vakjury onder leiding van Marjet Rutten selecteerde de inzendingen van FLETTS, RcPanels en Sustainer Homes.

Lees meer...

Modieus prefab beton

Voor het nieuwe museumdeel van Naturalis heeft de internationaal befaamde Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen op uitnodiging van Neutelings Riedijk Architecten in totaal 263 witte prefab betonelementen ontworpen.

Lees meer...

Intelligente Flexwoning

Eén van de bedrijven van Stamhuis is Stamhuis Intelligent Bouwen. Een concept om snel en kostenbesparend te bouwen. Bijvoorbeeld de geprefabriceerde Flexwoning of de complete badkamer.

Lees meer...

Natuur- en bouwwetten leiden naar hout

Hout is een prachtige grondstof en door het hernieuwbare karakter uniek in zijn soort. Hout is daarom bij uitstek het bouwmateriaal voor een duurzame toekomst, zo luidt de boodschap van Centrum Hout.

Lees meer...