Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

De weg naar duurzaam en PREFAB bouwen volgens Meilof Riks


“In onze ogen is duurzaam bouwen, bouwen met oog voor de mens en de natuur. Tegelijkertijd beseffen we dat volledig duurzaam bouwen nog niet te doen is.” En toch draagt Meilof Riks significant bij aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het aluminium dat het bedrijf levert, heeft belangrijke voordelen ten opzichte van andere materialen. Neem de levensduur, deze is ongekend lang. En laten we ook de 100% recycleerbaarheid niet vergeten. Het geprefabriceerde karakter van de producten van het bedrijf doen ook een duit in het zakje. We bespraken het met Jacqueline Roelfsema, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Meilof Riks.

De duurzaamheidspro’s van prefab

“Prefab zorgt voor korte doorlooptijden op de bouwplaats. Door onze producten geprefabriceerd aan te leveren, dragen we bij aan het minimaliseren van het aantal vervoersbewegingen. Daarnaast voorkomen we met deze werkwijze onnodig afval. Onze producten zijn volledig op maat en vergelijkbaar met een soort IKEA-pakket.” En in de fabriek? Hoeveel afval wordt daar gecreëerd? “Zeer weinig, ons aluminium zit op rol en kan perfect op maat geknipt worden.”

“Ook betreft de verpakkingen van onze producten zetten we grote stappen. Het EPS waarin ons aluminium wordt verpakt, wordt altijd teruggenomen. Soms voor hergebruik bij het aanleveren van een nieuwe badge, een andere keer komt het in de shredder waarna de eps-korrels als kussenvulling of isolatiemateriaal wordt aangeboden.”

Elekrificering

“In onze achttien productiehallen werken we uitsluitend met elektrisch materieel, gevoed door zonne-energie die is opgewekt door onze vijfduizend zonnepanelen. Geweldige stappen richting optimale duurzaamheid, maar ons logistieke proces kan dat helaas nog niet bijbenen. De markt biedt nog niet voldoende emissieloze transportmethoden om onze producten te vervoeren. Ja, er zijn e-trucks, maar de actieradius voldoet in ons geval -we zijn gevestigd in Veendam- nog niet. En ja, er zijn elektrische bussen, maar die komen met aanhanger en volle belading ook niet zo ver als wij dat wensen. We houden de markt natuurlijk wel nauwlettend in de gaten.”

Ontmoet Meilof Riks op PREFAB op standnummer 1.A021.

Ga terug