Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Architectuur mee in verbeeldingskracht van Moxy

Een duurzaam, circulair en demontabel industrieel bouwconcept, dat kreeg JHK Architecten voorgeschoteld. Architect/directeur Chris de Jonge: “We hebben dit concept vertaald naar de beoogde functie, opzet en uitstraling van het gebouw. Onder andere door er als een regenjas een lichtgewicht en demontabele prefab gevel omheen te hangen.”

Lees meer...

Hotel Arsenaal Delft op moderne wijze ingepast in eeuwenoud gebouw

Het voormalige armamentarium en Legermuseum in Delft wordt grondig gerenoveerd en getransformeerd tot ArsenaalDelft. In twee gebouwdelen wordt een nieuw hotel gerealiseerd, dat medio volgend jaar de deuren wil openen. De prefab badkamers staan al op hun plek.

Lees meer...

YOTEL Amsterdam: kwestie van monteren en koppelen

YOTEL Hotel Amsterdam is door Heddes Bouw & Ontwikkeling grotendeels modulair opgebouwd. Met hotelkamers die in de fabriek als prefab betonnen units zijn vervaardigd, inclusief alle installaties en afwerkingen, waardoor het op de bouw een kwestie van monteren en koppelen werd.

Lees meer...

Prominente plek in nieuwe stedenbouwkundige hotspot van Utrecht

In opdracht van Vastint Hospitality wordt in Utrecht een Moxy hotel gebouwd. Het gebouw kent een uitzonderlijke constructie en bouwmethodiek. De kamers zijn uit houten elementen opgebouwd, just in time aangeleverd en op een betonnen onderconstructie tot op hoogte gestapeld.

Lees meer...

Standaardiseren zonder vrijheden aan te tasten

De kunst van het toekomstige bouwen zit volgens Faay, producent van prefab wandsystemen en -plafondsystemen, in standaardiseren. Zonder daarbij de vormgevings- en indelingsvrijheid van architect en particuliere woningkoper aan te tasten.

Lees meer...

Authentieke gevel via ultramoderne robotproductie

In een robotstraat in de nieuwe fabriekshal van prefab betonfabrikant Spaansen worden keramische steenstrips van baksteenbedrijf Vandersanden op betonnen gevelelementen gelijmd. Een nieuwe stap in het prefab bouwen.

Lees meer...

In de rij voor een betaalbaar houten appartement

Kant-en-klare houten appartementen in groottes van 45 tot 80 m2 woningoppervlakte, tot 5 bouwlagen hoog.

Lees meer...

Duurzame en betaalbare prefab woning

Het woningconcept Bloqz is één van de innovatieve ontwikkelingen om snel en goedkoop hoogwaardige woningen te kunnen realiseren.

Lees meer...

Vandaag een eengezinswoning, morgen een gelijkvloers appartement

Huisvesting die zich door de tijd aanpast aan de situatie en wensen van bewoners. Dat kan dankzij een duurzame bouwmethode op basis van zelfstandige houten draagconstructies en aparte panelen, die gemonteerd, gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden. 

Lees meer...

Strategisch innoveren leidt tot meerwaarde

Als paddenstoelen uit de grond neemt het aantal innovatiemanagers in het bedrijfsleven toe. Prima, als zij vanuit een duidelijke visie slim en efficiënt innoveren, vindt Peter Kuindersma, van Ingenii Bouwinnovatie.

Lees meer...