Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Belofte aan bewoners waarmaken met geprefabriceerde gevels

In opdracht van Area renoveert Caspar de Haan onderhoud & renovatie momenteel 149 huurwoningen in Veghel. Daarbij krijgen alle woningen in de wijk De leest een compleet nieuwe, geprefabriceerde voor- en achtergevel.

Lees meer...

‘Druk op de knop’ voor plug & play gevelelement

In diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten in Nederland worden complete houtskeletbouw gevelelementen van Machiels Building Solutions uit het Belgische Genk toegepast. “Omdat bouwers ervaren dat ze met zulke industrieel vervaardigde plug & play gevelelementen razendsnel wind-, water- en luchtdicht zijn en kosten besparen.”

Lees meer...

Open staan voor vernieuwing, want dat is Moxy hotel Utrecht

De Vries en Verburg Bouw stond voor de uitdaging om met het industriële bouwconcept voor het Moxy hotel te werken. Projectleider Jaap Stam: “Angst is een slechte raadgever bij zo’n uitdaging, maar je moet de risico’s van zo’n innovatief bouwconcept kunnen benoemen, inzichtelijk maken en kunnen elimineren.”

Lees meer...

Just-in-time logistiek is doorslaggevend voor succes prefabricage

Het bouwproces van het Moxy hotel staat of valt met de logistiek. Hans van Wieringen, eigenaar/directeur van Transfiness, het transportbedrijf dat de modulaire hotelkamers uit Italië naar Utrecht vervoert: “Als daar een ploeg mensen klaarstaat voor montage, moeten de trailers er zijn.”

Lees meer...

Stap voor stap meer prefabricage in installatietechniek

Bij de bouw van het Moxy hotel worden ook de installaties, zoals complete leidingstraten, grotendeels geprefabriceerd aangeleverd. Marc van Delft: “We engineeren, tekenen, coördineren en realiseren hier de sprinkler/werktuigkundige installaties vanuit een modulaire insteek. Dat zorgt voor een hogere kwaliteit en minder risico’s.”

Lees meer...

Architectuur mee in verbeeldingskracht van Moxy

Een duurzaam, circulair en demontabel industrieel bouwconcept, dat kreeg JHK Architecten voorgeschoteld. Architect/directeur Chris de Jonge: “We hebben dit concept vertaald naar de beoogde functie, opzet en uitstraling van het gebouw. Onder andere door er als een regenjas een lichtgewicht en demontabele prefab gevel omheen te hangen.”

Lees meer...

Hotel Arsenaal Delft op moderne wijze ingepast in eeuwenoud gebouw

Het voormalige armamentarium en Legermuseum in Delft wordt grondig gerenoveerd en getransformeerd tot ArsenaalDelft. In twee gebouwdelen wordt een nieuw hotel gerealiseerd, dat medio volgend jaar de deuren wil openen. De prefab badkamers staan al op hun plek.

Lees meer...

YOTEL Amsterdam: kwestie van monteren en koppelen

YOTEL Hotel Amsterdam is door Heddes Bouw & Ontwikkeling grotendeels modulair opgebouwd. Met hotelkamers die in de fabriek als prefab betonnen units zijn vervaardigd, inclusief alle installaties en afwerkingen, waardoor het op de bouw een kwestie van monteren en koppelen werd.

Lees meer...

Prominente plek in nieuwe stedenbouwkundige hotspot van Utrecht

In opdracht van Vastint Hospitality wordt in Utrecht een Moxy hotel gebouwd. Het gebouw kent een uitzonderlijke constructie en bouwmethodiek. De kamers zijn uit houten elementen opgebouwd, just in time aangeleverd en op een betonnen onderconstructie tot op hoogte gestapeld.

Lees meer...

Standaardiseren zonder vrijheden aan te tasten

De kunst van het toekomstige bouwen zit volgens Faay, producent van prefab wandsystemen en -plafondsystemen, in standaardiseren. Zonder daarbij de vormgevings- en indelingsvrijheid van architect en particuliere woningkoper aan te tasten.

Lees meer...