Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

“Je kunt op honderden plekken in dit land een houtskeletbouwsysteem kopen, maar vrijwel nergens oplossingen als die van ons.”

Exposant Kingspan in de kijker


Als prefab toeleverancier maakt Kingspan Unidek
het industriële bouwers en verwerkers in de timmersector mogelijk om op eenvoudige en duurzame wijze eindproducten zoals dakkapellen te realiseren. “Met onze constructieve sandwichelementen stel je snel en eenvoudig een compleet gevelelement, prefab kap of volledig casco samen,” vertelt Sales Manager Industry Rolf Pennings. “Op een duurzame manier, want de elementen zijn volledig recyclebaar.” De schroefverbindingen maken bovendien remontabel bouwen mogelijk. Waarom werkt niet iedereen al met deze sandwichpanelen?

Pennings vertelt enthousiast over de mogelijkheden om sneller te werken en optimale kwaliteit te leveren. “Dat is de reden waarom we ons op de prefab markt begeven. Sterker nog, we hebben jarenlang zelfs casco’s voor woonhuizen en vakantiewoningen geproduceerd. Je vindt er 25.000 stuks van in het land terug. Tijdens deze periode hebben we volop gepionierd en zijn we tot de conclusie gekomen dat onze kracht in het toeleveren van bouwpakketten ligt. We zijn geen aannemer.”

Status prefab branche

“Ik vind dat we lekker onderweg zijn en tegelijkertijd worden we getraineerd door de conservatieve houding die binnen de bouw volop aanwezig is. Je kunt op honderden plekken in dit land een houtskeletbouwsysteem kopen, maar vrijwel nergens oplossingen zoals die van ons. De verwerkende industrie die met onze panelen werkt, onderscheidt zich dus bewust van de meute. Ze zijn zeker van een korte doorlooptijd, hebben geen last van tekorten aan handjes en weten zeker dat ze aan de Wkb voldoen.” Een kind kan de was doen, volgens Pennings. Een casco opgebouwd uit Kingspan Unidek sandwichpanelen is de helft lichter, 20% slanker en volledig dampopen. Voor dezelfde prijs als HSB. Wanneer we Pennings naar de nadelen vragen, vertelt hij: “Het enige nadeel is de aanpassing in het productieproces. Onze sandwichpanelen vragen om een andere verwerking dan het common good dat HSB is.”

De stip op de horizon

“De woningnood krijgen we met traditionele bouw niet opgelost. Daarom ben ik ervan overtuigd dat prefab een vlucht gaat nemen. Daarvoor moet wel iets aan de ingewikkelde vergunningentrajecten worden gedaan. Ik bezocht recent een project in Eindhoven waarin zevenhonderd modulaire woningen op het programma staan. Gemeente Eindhoven heeft zich voorgenomen betaalbare woningen te realiseren en heeft daarvoor en bepaald gebied aangewezen. Een fantastisch initiatief waarvan ik hoop dat er nog veel meer worden uitgerold.”

Daarom exposant!

“We zijn elke dag opnieuw bezig met duurzaamheid, circulariteit, prefabricering en losmaakbaarheid. Dat laten we graag zien in het Kingspan House op de beurs.”

Ontmoet Kingspan op PREFAB 2024 stand 1.A040.

Ga terug