Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Ontworpen om te verplaatsen en dat gebeurt nu ook

Na ruim vijf jaar wordt het gebouw ‘Tijdelijke Rechtbank Amsterdam’ verplaatst naar een nieuwe locatie. In Enschede wordt het gebouw door de Herstructureringsmaatschappij Overijssel geëxploiteerd als kantoor- en onderzoeksruimte.

Lees meer...

Extra vormvrijheid voor prefab beton

De architectonische vormvrijheid van prefab beton is al ongekend groot dankzij moderne maltechnieken, computergestuurde freestechnieken en structuurmatten. Met 3D geprint prefab beton nemen de esthetische mogelijkheden verder toe voor spraakmakende architectuur die tot voorheen als onhaalbaar werd bestempeld.

Lees meer...

Nederlanders appreciëren industrieel geproduceerde woningen

Uit onderzoek van modulair bouwer Jan Snel onder ruim 1.000 Nederlanders blijkt dat meer dan de helft van de Nederlands (56%) bereid is om een woning te kopen of te huren die in de fabriek is gebouwd.

Lees meer...

CLT-woningen Zeist worden circulair en demontabel

In Kerckebosch in Zeist, één van de meest natuurinclusieve gebiedsontwikkelingen van Nederland, worden 14 CLT-woningen gebouwd. De woningen zijn circulair ontworpen en zijn dankzij de prefab opzet snel te bouwen en later eventueel te demonteren.

Lees meer...

Stichting Pioneering en 54events gaan duurzame samenwerking aan

Stichting Pioneering en 54events gaan een samenwerking aan. Pioneering stimuleert vernieuwend ondernemerschap in de bouw door innovatie in proces, product en technologie in Oost-Nederland. 54events is organisator van zakelijke beurzen en congressen met de focus op de energietransitie.

 

Lees meer...

Prefab kolommen en liggers uit TU/E paviljoen waardevol in onderzoek naar circulair beton

TU/e-onderzoekers kijken naar mogelijkheden om sloop, demontage en  hergebruik te verbeteren. Ze willen daarmee het ontwerpproces van nieuwbouw optimaliseren voor hergebruik, om zo duurzamer te bouwen.

Lees meer...

Prijswinnend installatieconcept toegepast in portiekwoningen

Anderhalf jaar geleden waren Breman Woningbeheer en Itho Daalderop één van de vijf winnaars van de Woonstad Rotterdam Energie Challenge. Hoe mooi is dat hun innovatieve oplossing voor het verduurzamen van corporatiewoningen in de praktijk wordt toegepast.

Lees meer...

In 7,5 week het houten casco van 5 woningen Nijmegen

Vijf woningen in de wijk ‘Plant je Vlag’ in Lent-Nijmegen zijn opgetrokken uit kruislaagshout. De houten gevels van thermowood lopen in elkaar over zodat de uitstraling van een grote villa ontstaat.

Lees meer...

Experimentele sloop flats leidt tot demontabele nieuwbouwwoningen

Demontabele woningen gebouwd met prefab betonelementen vervaardigd uit het oude beton van de voormalige flats op de bouwlocatie. En circulaire proefwoningen gemaakt uit tenminste 90 procent hergebruikte materialen. SUPERLOCAL verlegt circulaire grenzen.

Lees meer...

Minister Ollongren: industrialisatie, automatisering en digitalisering bij woningbouwopgave

Recent heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een 14 pagina’s tellende kamerbrief over de ‘Voortgang versnelling woningbouw’ verstuurd. Bijlage bij de kamerbrief is het rapport ‘Voortgang versnelling woningbouw’. Hierin staat omschreven hoe die productie van 900.000 nieuwe woningen gestalte kan krijgen.

Lees meer...