Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Struxura prefabmuren

Struxura produceert en ontwikkelt geprefabriceerde keramische binnenspouwbladen en binnenmuren. Deze innovatieve en efficiënte bouwtechniek maakt het mogelijk om sneller, nauwkeuriger en duurzamer te bouwen.

“Een ervaren montageploeg plaatst zo’n prefab muur in 7 à 10 min. Bij een doorsnee gezinswoning staan in één dag alle binnenwanden. Dit systeem zorgt voor lagere bouwkosten, mede omdat minder handen op de bouwplaats nodig zijn,” stelt Bernard Vanhoorne van de Belgische fabrikant Struxura.

De kant-en-klare prefab muren zijn als maatwerk tot op de millimeter nauwkeurig te produceren. Vanhoorne: “Omdat ze krimp- en scheurvrij zijn, kan de aannemer de constructie uiterst maatvast en robuust opbouwen. De keramische rode baksteen is bovendien zeer drukvast. In geval van toepassing als binnenspouwblad is elke vorm van isolatiepakket mogelijk, hetzelfde geldt voor de architectonische keuze voor de gevelafwerking. De Struxura muren zorgen dankzij het keramische materiaal van zichzelf al voor een goede isolerende werking. Daarnaast hebben de wanden een strak afwerkingsniveau, zodat ze makkelijk en snel woonrijp te maken zijn. Ook dat scheelt in de bouwkosten.”

De prefab muren vinden hun weg in veel Belgische projecten. In toenemende mate worden ook in Nederland projecten beleverd, omdat architecten en aannemers de voordelen ontdekken. “Onze engineers en tekenaars kunnen architectonische plannen uitwerken in een technisch ontwerp, met bijbehorende montagetekeningen. Hierbij houden we rekening met alle knooppunten en constructiedetails. De muren worden ontworpen inclusief alle elementen zoals kolommen, lateien, balken en structureel staal. Daarna produceren wij onder geconditioneerde omstandigheden in onze moderne fabriek de wanden op maat door de stenen oersterk te verlijmen. Voorts is het een kwestie van transport naar de bouwplaats - naar alle locaties in Nederland is mogelijk - en samen met onze montagebegeleiding kan de aannemer de muren met een handig hijssysteem supersnel plaatsen. De prefab muren zijn simpel te monteren op vrijwel elke vloerconstructie in een mortelbed. De muur draagt perfect op de vooraf geplaatste stelblokjes, zo wordt het hoogteverschil in de vloerplaat opgevangen. Een kimlaag zoals bij uitmetselen is niet nodig. Ook zijn metselprofielen overbodig en hoeft geen steiger te worden geplaatst. Dit systeem werkt sneller en nauwkeuriger dan ter plekke wanden uit stenen of blokken metselen of lijmen.”

Op de vakbeurs PREFAB wil Struxura de Nederlandse bouw vooral laten kennismaken met deze industriële efficiënte bouwmethode. Vanhoorne: “Het systeem sluit aan op de ontwikkelingen in Nederland en België dat veel onderdelen in het bouwproces worden geprefabriceerd. Als dan wordt gekozen voor prefabricage van bijvoorbeeld vloeren, buitenspouwbladen en dak, dan is het logisch om ook alle binnenmuren off-site te laten produceren. Zo haal je nog meer rendement uit prefab bouwen. Wij kunnen in onze fabriek de productie eenvoudig opschalen om aan de groeiende vraag, ook vanuit Nederland, te voldoen.”

Struxura verwacht veel interesse voor de prefab binnenmuren, omdat ze ook passen binnen de ambities van duurzaam en gezond bouwen. “Je praat over een natuurproduct dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Het is ook een warmteregulerend materiaal, met prima akoestische eigenschappen, vallend in de hoogste klasse qua brandweerstand. Door de productie in de fabriek wordt afval op de bouwplaats voorkomen. En de slimme hijsconstructie zorgt voor ergonomisch comfort voor de monteur. Al deze extra voordelen, naast het snelle bouwen, maken ons product interessant. Wij durven te stellen dat ons systeem, na een goede voorbereiding, leidt tot een vlot bouwproces, waarbij fouten op voorhand worden geëlimineerd. Wie wil dat nu niet?”

Meer informatie: www.struxura.be

Struxura is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op PREFAB, in hal 5. Deelnemen als exposant? Klik hier voor meer informatie.

Wilt u de beurs PREFAB bezoeken? Reserveer dan hier uw gratis toegangskaart. 

Ga terug