Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Industriële totaalgevel past bij bouwen van nu en morgen

 

“Prefabricage is een samenspel van puzzelstukjes. Die moeten wel allemaal hoogwaardig zijn en onderling passen. Dat vergt kennis en specialisatie. Bij Machiels Building Solutions werken veel engineers die samen met de opdrachtgever, architect en bouwer de geveloplossing kunnen uitwerken tot een kant-en-klare totaalgevel, met kozijnen, luchtdichting, isolatie en buitenafwerking,” benadrukt Peter Heek, Sales Manager Nederland van Machiels Building Solutions. “We ontzorgen bouwpartijen en discussies tussen verschillende onderaannemers worden vermeden.”

Machiels Building Solutions uit Genk (B) is exposant op de vakbeurs PREFAB van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. “De bouw vraagt om prefab oplossingen.

Dat betekent tegelijkertijd dat je over die oplossingen goed moet nadenken. Niet alleen over zaken als productie, montage, maar ook over bouwfysische onderwerpen als vocht, luchtdichtheid, geluid en brandveiligheid. Onze kracht is dat wij een industriële totaalgevel kunnen leveren voor nieuwbouw en renovatie die van ontwerp tot en met montage is uitgedacht. Een gevel die door ons perfect passend wordt gemonteerd. Dat is een vorm van prefabricage en (h)out of the box bouwen, die wij als partner in industriële houtskeletbouwprojecten voorstaan.”

Prefab in stroomversnelling
Prefabricage neemt een grote vlucht, ziet Heek. “Niet alleen in Nederland, ook in België, Frankrijk en zelfs in Duitsland. Bouwen wordt assembleren. Het just in time verwerken van industriële, hoogwaardige bouwcomponenten die onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek zijn vervaardigd. Die snelle, real-time assemblage past ook bij de vele binnenstedelijke projecten waar geen plaats is voor opslag, zeker als je op een postzegellocatie moet bouwen. Ook de overlast voor de omgeving wordt geminimaliseerd. Prefabricage komt natuurlijk in een stroomversnelling omdat de mensen voor het werk op de bouwplaats steeds moeilijker te vinden zijn. In de fabriek kan de productie op een industriële wijze, met minder mankracht en met gepaste hulp van automatisering.  We hebben voldoende capaciteit om de Nederlandse markt te bedienen. Ook daar wordt de aannemer meer en meer de regisseur die het bouwproces van prefab bouwcomponenten samen met specialisten in goede banen leidt. Wij zijn als Machiels Building Solutions dé specialist op het gebied van houten bouwelementen (muren, vloeren, daken). Op de vakbeurs PREFAB zullen wij met name onze geveloplossingen tonen, omdat wij doeltreffende antwoorden hebben op de gewenste diversiteit in architectuur en gevelafwerking.”

Diversiteit in architectuur
De vormen van gevelafwerking bij de houtskeletbouwelementen zijn vrijwel oneindig qua keuzevrijheid voor de architect. “De huidige architectuur is synoniem voor diversiteit. Geprefabriceerde houtskeletbouw biedt een gepast antwoord op deze tendens. Nergens anders vind je zo’n brede waaier aan mogelijkheden als voor gevelmaterialen. Van keramische steenstrips tot aluminium en van pleisterwerk tot natuursteen beplating. Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen en esthetische toepassingsmogelijkheden. Dit resulteert in een grote diversiteit in architectuur, vormen en gevelbeelden. Onze buitenwanden worden opgebouwd uit de gewenste buiten- en binnenwand afwerkingsmaterialen. Op en top geïsoleerd, luchtdicht en uitgedetailleerd. Uiteraard zonder in te boeten aan dampopenheid, isolatie, akoestiek en brandveiligheid.”

Comfortabel binnenklimaat
“In onze gebouwen heerst het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat. De dampopen wandopbouw voert waterdamp snel af en voorkomt iedere vorm van condensatie. Zo krijg je een ademend gebouw waarin de natuurlijke vocht- en temperatuurhuishouding maximaal comfort verzekert. Houtskeletbouw staat garant voor een perfecte bouwschil. Deze bouwelementen zijn zowel isolatietechnisch, akoestisch als ecologisch interessant. Onze geveloplossingen scoren beter dan alle traditionele systemen en voldoen gemakkelijk aan de toekomstig gestelde normen. Bovendien wijst internationaal onderzoek uit dat de levensduur van een houtstructuurgebouw gelijk is aan die van andere bouwmethodes, ons ETA-certificaat staat hier dan ook garant voor.”

Referentieprojecten
Het feit dat Machiels Building Solutions de afgelopen jaren de nodige projecten in Nederland mocht beleveren, bewijst dat de bouwsector behoefte heeft aan deze vorm van totaaloplossingen. Voorbeelden zijn de gevel van Hogeschool Utrecht, de aardbevingsbestendige gevel voor de Hanzehogeschool in Groningen en de renovatiegevels voor (huur)woningen in Kerkrade en Montfoort. Peter Heek: “Neem een kijkje op onze website om met ons specialisme kennis te maken.”

Ga terug