Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Esthetisch prefab beton bepaalt beeldkwaliteit van ’s werelds grootste fietsenstalling

Onder grote (inter)nationale belangstelling is de fietsenstalling bij station Utrecht Centraal geopend. Met 12.500 plekken in totaal is de fietsenstalling de grootste ter wereld. Misschien is het ook wel de fraaiste ter wereld. Met dank aan prefab beton, dat zorgt voor een hoge beeldkwaliteit.

Ector Hoogstad Architecten in Rotterdam ontwierp bijvoorbeeld aan de onderzijde van de verdiepingsvloeren een houtmotief in het betonoppervlak. Om zeker te zijn van de beeldkwaliteit heeft BAM bouw en techniek en BAM Civiel bouwen voor aanvang van de bouw bewust gekozen voor prefab beton om risico’s voor de esthetische eindkwaliteit te minimaliseren.

Er zit veel schoonbeton in dit project, passend bij de bijzondere architectuur met ronde vormen en transparantie. Veel betonnen onderdelen zijn om reden van de beeldkwaliteit geprefabriceerd, zoals opvallende zeshoekige kolommen en de trappen en bordessen in zwart prefab beton.

Het esthetische prefab beton is overal zichtbaar in de drie verdiepingen tellende fietsenstalling met een lengte van 350 meter. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven, Utrechts wethouder Victor Everhardt, president-directeur NS Roger van Boxtel en directeur Projecten ProRail Ans Rietstra hadden de eer om de fietsenstalling te openen. Al snel werd deze het domein van de fietsers, die dankbaar gebruik maken van de stalling die 24 uur per dag open is en waar je het eerste etmaal gratis je fiets kunt stallen. Tevens is er een Fiets & Servicepunt voor onder andere reparaties, onderhoud, onderdelen en accessoires en verhuur van duizend OV-fietsen.

Wilt u de beurs PREFAB bezoeken? Reserveer dan hier uw gratis toegangskaart.

Ga terug