Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Waar een wil is, is een prefab installatieweg

Waar een wil is, is een prefab installatieweg

Het antwoord ‘kan niet’ is ondenkbaar bij Prefab Systems, een onderneming die een breed assortiment aan prefab oplossingen in de installatietechniek biedt. Zowel voor schachtenbouw als voor complete installatietechnische units en kant-en-klare sanitaire ruimten.

Prefab Systems houdt van uitdagingen. Door zaken als installatietechniek en brandpreventie in de voorfase van het nieuwbouw- of renovatieproject te ontwerpen, te engineeren en in de fabriek te produceren, kom je tot slimme en efficiënte oplossingen.

Waar de bouwwereld in toenemende mate de voordelen van prefabricage en off-site bouwen omarmt, daar blijft de installatiesector achter. In de installatiesector is het veelal een kwestie van passen en meten in het project, zeker als het een renovatie- of transformatieproject betreft, en vervolgens al improviserend zaken oplossen. Terwijl je in bouwteamverband de installatietechnische voorzieningen veel doelmatiger zou kunnen ontwerpen.

Dat is waar Prefab Systems voor staat. De onderneming wil op basis van 20 jaar ervaring in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland in prefabricage van installatietechniek (FIEB-systemen als voorwand- of scheidingswand) meekijken naar slimme oplossingen voor verwarmingstechniek, sanitairtechniek, koel- en luchttechniek en brandwering/preventie. Aansluitend zorgt het bedrijf voor de industriële productie, onder geconditioneerde omstandigheden, in een hoge kwaliteit. Vooralsnog in de fabriek in Oostenrijk, straks in een productielocatie in Nederland.

Het bedrijf staat op de vakbeurs PREFAB om z’n expertise ook in Nederland te introduceren. Spreekt dit aan bij opdrachtgevers, architecten en aannemers – en waarom niet als je de ontwikkeling en het succes in de Duitstalige landen ziet? – dan wil Prefab Systems de productie in Oostenrijk én later Nederland snel opvoeren.

Er wordt gewezen op de voordelen van de verticale integratie van dit installatieconcept: Optimale communicatie en een perfecte timing, zodat de werken volgens plan verlopen. Geen uitloop in planning, geen extra bouwinrichting, hoge beproefde kwaliteit, voorbereid om bouwkundig afgewerkt te worden door gipskarton platen of anders, minder schachtruimte nodig waardoor meer m2 nuttig oppervlak verkregen wordt, mogelijkheid tot combineren van twee schachtzijden, geen bouwkundige constructies bij de montage en minder benodigd montagepersoneel op de bouwplaats. Het zal zowel de opdrachtgever als de aannemer aanspreken.

Het mooiste is als Prefab Systems vroegtijdig in het proces mag aanschuiven, want hoe eerder, hoe efficiënter de oplossing. Maar ook als het bouwproces loopt, kan samen met de aannemer nog een prefab oplossing voor installatietechnische voorzieningen worden opgezet. Om zo de improvisatie en faalkosten bij de montage te beperken.

Voor een breed spectrum aan bouwopgaven kan de dit installatieconcept interessant zijn. Wanneer er enige repetitiefactor in een project zit, dan loont het al om de productie naar de fabriek te verplaatsen. Denk aan ziekenhuizen, hotels en studentenhuisvesting, maar ook appartementengebouwen en rijtjeswoningen van corporaties. Prefab Systems toont op de vakbeurs PREFAB drie à vier installatie-units, zodat de bezoekers direct zien wat er mogelijk is. Dat kan die complete badkamer zijn of die betere en ook duurzamere oplossing voor de schachtinstallaties.

Eerst denken en dan pas doen. Dat is het motto van Prefab Systems. Het bedrijf zorgt voor een professionele synergie binnen installatieprojecten. De nadruk ligt daarbij niet alleen op die uiteindelijke productie, maar zeer zeker ook op de coördinatie, het ontwerp, de engineering en de procesbegeleiding. Met als insteek dat het bedrijf geen competitie maar samenwerking wil, oog heeft voor veiligheid en duurzaamheid en zich aan afspraken houdt.

Een mooi voorbeeld van de synergie is duurzaamheid. Bedrijven willen wel duurzaam ondernemen, maar focussen vooral op kostenbesparing. Terwijl het ene het andere niet uitsluit. Voor Prefab Systems is het geen discussiepunt: vol overtuiging inzetten op ‘energy efficiency’. Zo stelt het bedrijf vele organisaties in staat duurzamer te ondernemen én geld te besparen. Tegen zo laag mogelijke kosten en zonder concessies te doen aan functionaliteit. Het credo van Prefab Systems luidt niet voor niets: Ver vooruit in duurzame technologie.

Informatie staat hier.

Ga terug