Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Uitdagend prefab vakwerk: majestueuze trappen

Uitdagend prefab vakwerk: majestueuze trappen

Lammers Beton heeft voor het AFAS Experience Center in Leusden bijzondere gebogen prefab betonnen trappen geleverd. Deze majestueuze trappen zijn qua engineering en uitvoering een knap staaltje vakwerk qua prefabricage, nadat in een 3D-model de gebogen trappen waren gemodelleerd en gedimensioneerd.

Met name het timmeren van de mal, storten en ontkisten van de trappen was een uitdaging. De moeilijkheidsgraad werd beheerst doordat de bekisting volledig werd voorzien van een tegenkist. Tijdens het storten werd er vanuit twee zijden gestort om de gebogen vorm te vullen met zelfverdichtende beton.

Het witte betonmengsel moest beschikken over de juiste verwerkbaarheid om te voldoen aan de esthetische en constructieve eisen. Ze zijn inmiddels in de centrale hal gemonteerd in het AFAS Experience Center, een complex met kantoren, een professioneel theater voor ruim 800 bezoekers, een sportruimte, restaurant, een ondergrondse parkeergarage met zo’n 800 plaatsen en een buitenruimte met uitzichtheuvel.

Een fraai vormgegeven gebouwenensemble van in totaal 62.000 m2, naar een ontwerp van Steef van der Veldt, samen met Just Architects als architectenbureau en Pieters Bouwtechniek als hoofdconstructeur. Het wordt gerealiseerd door Dura Vermeer, samen met coördinerend constructeur Lucassen bouwconstructies en uitwerkend architect LKSVDD architecten.

Ga terug