Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Traploze trapmal

De traploze trapmal maakt bouwen flexibeler

Producenten van prefab beton en ontwerpers verkennen binnen Experimenteel Beton de mogelijkheden van beton. In plaats van grijs, saai en puur functioneel wordt beton speels, innovatief en grensverleggend.

Bijvoorbeeld in innovatieve bekistingstechnieken, zoals de traploze trapmal, waarbij elke gewenste trap eenvoudig kan worden vervaardigd, helemaal in lijn met de hedendaagse industriële benadering van moderne bouwprocessen.

Volgens moderator Siebe Bakker van bureaubakker Bakker is het idee van de traploze trapmal kansrijk. “Normaal gesproken moet voor elke trap een aparte mal worden gemaakt. Vaak zijn de verschillen tussen de trappen echter klein. Aanpassingen aan op- en aantreden kunnen soms noodzakelijk zijn op het allerlaatste moment, wanneer tijdens de bouw blijkt dat andere gebouwdelen toch afwijkingen vertonen ten opzichte van het ontwerp. Daarom is gewerkt aan een malsysteem dat traploos kan worden ingesteld. Zodoende kan elke gewenste trap eenvoudig worden vervaardigd.”

Experimenteel Beton bestaat ruim tien jaar. De naam wisselde wel eens, maar de doelstelling niet. “In de afgelopen jaren zijn van de tachtig ideeën die ontstaan zijn tijdens de workshops, zo’n tien tot twaalf daadwerkelijk toegepast. Dat is mooi meegenomen, maar geen doel op zich. Het gaat erom op een andere manier naar het materiaal te kijken, waarbij beperkingen qua productie en financiën in eerste instantie buiten beschouwing wordt gelaten.”

 Informatie: www.bureaubakker.com

 

Ga terug