Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Sustainer Homes wint Prefab Efficiency Award 2019


Sustainer Homes wint Prefab Efficiency Award 2019

Op dinsdag 8 oktober werd tijdens de vakbeurs PREFAB de winnaar bekend gemaakt van de Prefab Efficiency Award 2019. Plaats van handeling was het PREFAB Theater in de Brabanthallen in Den Bosch, alwaar van 8 t/m 10 oktober de eerste editie van dit evenement plaatsvond.

Een vakjury onder leiding van Marjet Rutten selecteerde de inzendingen van FLETTS, RcPanels en Sustainer Homes. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de bus en nam een trofee en een communicatiepakket ter waarde van € 5.000,- in ontvangst.

De Prefab Efficiency Award gaat naar het bedrijf dat een product, systeem of methode ontwikkelde dat de off-site bouw- en installatiesector maximaal verder helpt of de industrialisatie anderszins stimuleert, bijvoorbeeld met software of een logistieke dienst.

Sustainer Homes ontwikkelde een circulair bouwsysteem op basis van geprefabriceerde houten 3D modules, waarmee haast elk ontwerp voor vrijstaande woningen, rijwoningen en middelhoge appartementenbouw kan worden gerealiseerd.

Gert van Vugt, CEO: "We zijn heel erg trots om de eerste Prefab Efficiency Award mee naar huis te mogen nemen. De toekomst van de bouw is circulair, modulair en digitaal. Wij geloven dat al vanaf het prille begin en dankzij deze prijs kan de sector er niet meer omheen."

De jury onder voorzitterschap van innovator Marjet Rutten, beoordeelde tientallen inzendingen op innovativiteit, toegevoegde waarde, opschalingspotentieel en klantwaarde.

Het eindoordeel: 

"Sustainer Homes biedt een totaalconcept voor de gehele woning. Het is compleet circulair en modulair opgetrokken uit 3D houten modules. Ze hebben een groot deel van het proces in eigen hand. Dat biedt kansen voor bijvoorbeeld digitalisering, zoals automatisering van ontwerp, vergunning en werkvoorbereiding. Een efficiënt en opschaalbaar proces met mooie, flexibele, betaalbare en milieuvriendelijke oplossingen."

Ga terug