Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Specialismen versterken bouw staalframe woningen

Specialismen versterken bouw staalframe woningen

Sterker, strakker, slanker en sneller woningen bouwen. Dat kan met Easy Housing staalprofielen. “Het is een kansrijke manier van bouwen,” stelt Michiel van Dijk van de zusterbedrijven Werkcon en Easy Housing. “Je bouwt met een lichtgewicht systeem, maar constructief juist extra sterk en maatvast.”

“En het is industrieel perfect te vervaardigen. Ons specialisme als profielenproducent en het specialisme van de bouwer die er prefab staalframes van maakt, zorgen voor een nieuwe aanpak van woningbouw.”

De Easy Housing profielen worden gebruikt voor dragende staalframe wanden, vloeren en daken. “Door onze uitgebreide en flexibele productiemogelijkheden in Lelystad zijn wij in staat een uitmuntende kwaliteit profielen te leveren. Met daarbij service op maat. Hiermee ontzorgen we onze klanten; de prefabricage bedrijven, unitbouwers, afbouwers en aannemers die met deze profielen geprefabriceerde componenten voor woningbouw, utiliteitsbouw of unitbouw maken. Met de profielen worden zelfs complete staalbouwframe woningen gebouwd.”

Dit laatste heeft het bedrijf ook gedaan, als verlengstuk van de productie van staalprofielen en gevelsystemen. Maar de onderneming is teruggekeerd naar het pure specialisme van het produceren van profielen. Michiel van Dijk legt uit: “In 1998 hebben we al de eerste staalframewoningen geproduceerd en gemonteerd. Sinds vorig jaar hebben we een ommezwaai gemaakt naar alleen het produceren van de stalen profielen benodigd voor staalframe-constructies.”

”We hebben onze framing productiestraat verkocht en ons productieapparaat uitgebreid en flexibeler gemaakt door extra rolvormmachines. Zo produceren we met onze geautomatiseerd en digitaal aangestuurde machines de gerolvormde staalframeprofielen met alle benodigde project specifieke bewerkingen om er een frame van te maken.”

Volgens Van Dijk wordt op deze manier het specialisme geoptimaliseerd. “Wij zetten onze kennis en kunde in om hoogwaardige profielen te maken exact volgens de wens van de klant. De profielen worden exact gemaakt op de gewenste maatvoeringen met de benodigde bewerkingen en gatenpatronen voor de montage. Daarnaast is het mooi om onze specialistische kennis te  koppelen aan onze relaties. De ervaring die we hebben opgedaan in het verleden kunnen we delen met onze prefabricage bedrijven en afbouwers.”

De nieuwe werkwijze als specialistische leverancier sluit aan op de vraag van partijen voor wie continuïteit van bouwprocessen essentieel is. “Zeker als sprake is van een grote mate van prefabricage. Wij zorgen ervoor dat de productie van profielen is veiliggesteld. Als je goed wilt beginnen, kom dan naar ons toe.”

“Dan leg je een prima basis voor je staalframe componenten en daarmee voor je woningbouwproject. Bovendien is het one-stop-shopping bij Easy Housing. We hebben het meest uitgebreide leveringsprogramma staalframeprofielen en benodigde zetwerken als hoekprofielen, Z-profielen en strips voorzien van desgewenste gaten en montagevoorzieningen.”

“Wij vervaardigen onze hoogwaardige staalprofielen op de exacte aanvraag van de klant in de gewenste staalkwaliteit en met een beschermende laag. We kunnen de hoogte van de staalprofielen variëren tussen de 63 en 400 mm, afhankelijk van de specificaties van het project. Ontwerptekeningen worden eenvoudig via modellen ingelezen, de productie is geautomatiseerd en wij leveren op zeer korte termijn. Daarna pakt de prefab (af)bouwer het stokje over. Indien nodig delen wij onze kennis en geven wij met onze staalframe ervaring nog begeleiding. Het is vaak het meest doeltreffend als je gezamenlijk een project ingaat, waarbij je alle details hebt getackeld.”

Van Dijk besluit: “Doordat we zelf het staal op de juiste breedte slitten en we voldoende staalrollen op voorraad hebben liggen, kunnen we altijd voldoende snel leveren. Daarnaast bieden wij uitgebreide service. Dit pakket onderscheidt ons van anderen. Dit verhaal vertellen wij graag aan bezoekers van de vakbeurs PREFAB. Wij kunnen ook buigen op een mooi trackrecord. Al meer dan 40 jaar zijn wij ontwikkelaar, producent en leverancier van metalen profielen. Dankzij onze vooruitstrevende research & development afdeling staan we bekend om onze innoverende producten en machines.”

Meer informatie staat hier.

Ga terug