Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

“Sneller bouwen en welkome continuïteit van je proces”

“Sneller bouwen en welkome continuïteit van je proces”

“Ons BouwDeck prefab plat dak ligt binnen enkele minuten definitief op zijn plaats. Met een zeer precieze pasvorm en compleet met trim, waterafvoer, loodvervanger, alles,” vertelt Marc Evers, directeur van BouwDeck, over zijn voor de bouw interessante productreeks.

“Deze oplossing voor het platte dak levert enorme voordelen op. Het vereenvoudigt en verdicht je bouwstroom aanzienlijk. Alleen al omdat je veel minder disciplines nodig hebt die je na elkaar moet inplannen.”

“Met onze BouwDeck plat dak elementen bieden wij elke aannemer de mogelijkheid om veel sneller te werken met minder mensen, minder kans op verlet en lagere faalkosten. En dat is precies wat de bouw van nu nodig heeft. Al was het alleen maar omdat er niet genoeg vakkrachten zijn.” Evers weet waarover hij praat. Hij zit al sinds jaar en dag in de wereld van de dakbedekking en weet als geen ander hoe moeilijk het is om binnen een woningproject alle platte daken van uitbouwen en garages zonder vertraging te realiseren.

“Elke aannemer weet dat je in een klassieke bouwstroom daar veel verschillende vaklieden voor nodig hebt die allemaal precies op elkaar moeten aansluiten, maar in de praktijk elkaar ook geregeld in de weg lopen. Dat werkt vertragend en komt de overall kwaliteit vaak niet ten goede. Dan heb je nog verletdagen in verband met het weer. En faalkosten omdat er dingen niet kloppen of omdat losse, tijdelijk geparkeerde materialen beschadigd raken.”

“Dat moest écht anders kunnen,” dacht Evers. “Temeer daar het grootste deel van de kopers van een nieuwbouwwoning kiest binnen de standaardopties van een project. Dat zijn dus talloze uitbouwen en garagedaken. Doorgaans in dezelfde maatvoering, hooguit gespiegeld of voor sommige woningen net even afwijkend, maar altijd binnen de mogelijkheden van een project. Dat werd BouwDeck: een perfect geïsoleerd kant en klaar, geheel voorgemonteerd dakelement met een hoogwaardige dakbedekking. Met een ongekend precieze maatvoering en tegelijkertijd toch flexibel te plaatsen omdat er per zijde tot 30 millimeter maatverschil met het casco kan worden opgevangen.

De bouwer kan de prefab BouwDeck elementen zelf plaatsen. “Maar in de praktijk zien wij dat inmiddels tweederde van de aannemers ervoor kiest dat door onze eigen BouwDeckers te laten doen. Het brengt precies die ontzorging waarop een aannemer zit te wachten. Voor hem is het dan echt een geval van ‘doe het dak de deur uit’. Hij kan zich helemaal concentreren op zijn overige werkzaamheden. De tijdwinst, zekerheid en de continuïteit die hij daarmee wint, wegen ruimschoots op tegen het op zich iets duurdere dakelement. En hij heeft geen nazorg.”

De BouwDeck prefab dakelementen zijn leverbaar als enkelvoudig dak, maar zijn ook eenvoudig koppelbaar tot elke gewenste lengte. De delen kunnen onderling in uitbouwmaat verschillen. Ze kunnen voorzien worden van uitsparingen voor lichtkoepels, lichtstraten en leidingen. Dat verhoogt de bouwcontinuïteit en zorgt voor een vereenvoudiging van een lean planning.

De kern van elk prefab BouwDeck dakelement bestaat uit EPS-delen waaronder een drukvaste afschotisolatie. Het geheel heeft een Rc-waarde van 6.0 m2 K/W. Hierdoor voldoet BouwDeck aan het huidige Bouwbesluit. De standaard toplaag bestaat uit een hoogwaardige dakbedekking met een levensduurverwachting van ten minste 30 jaar. Voor de afwerking kan worden gekozen uit een groot aantal trimvarianten.

BouwDeck heeft co-makerships met bouwers in heel Nederland. Evers: “Omdat wij met vaste partners werken, kunnen we met onze planningen heel precies inspelen op de woningbouwproductie van aannemers. Dat is ook onze boodschap op de vakbeurs PREFAB.” BouwDeck heeft een stand samen met Isoniq, dat de EPS dakstand en muurvoet voor het prefab platte dak levert. Aan de hand van een maquette laten zij de vele mogelijkheden van hun producten zien. En graag vertellen ze belangstellenden over de talrijke projecten en de ervaringen van aannemers die voor het eerst kennismaakten met de procesvoordelen van hun prefab systemen.

Meer informatie staat op https://www.bouwdeck.nl/.

Ga terug