Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

‘Proof of the pudding’ op vakbeurs PREFAB

‘Proof of the pudding’ op vakbeurs PREFAB

Het Europese project INDU-ZERO, dat een innovatieve fabriek voor woningrenovatiepakketten ontwerpt, is een partnerschip aangegaan met het kennisevenement PREFAB in de Brabanthallen in Den Bosch. Op deze vakbeurs worden de eerste zichtbare resultaten van het industrialisatieproces getoond in een themasessie op donderdag 10 oktober.

Projectleider Ulla-Brit Krämer, verbonden aan de provincie Overijssel: “We laten zien hoe wij inhoudelijk vorderen, maar we willen ook reacties van de aanwezigen. Zitten we op de goede weg met ons totaalrenovatiepakket?”.

De Provincie Overijssel heeft het project INDU-ZERO samen met partners uit zes landen uit de North Sea Region opgepakt: Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen. Krämer: “Er zijn al diverse initiatieven die zich met het verduurzamen van woningen bezighouden. De Nul-op-de-meter activiteiten worden tot op heden met bestaande middelen en productieprocessen gedaan. Het project INDU-ZERO moet leiden tot industriële processen waarbij de kosten worden gehalveerd ten opzichte van huidige maatregelen.”

Het unieke aan het project is dat het zowel landen als partijen bij elkaar brengt, die met een andere bril naar de opgave kijken. Partners die bij het project zijn aangesloten zijn afkomstig uit het onderwijs, de bouwsector, woningcorporaties, industrie, kennisinstellingen en overheid, waarmee (technische) inhoud en uitvoering meteen aan elkaar worden gekoppeld.

De inhoudelijke voortgang wordt straks op de vakbeurs PREFAB uit de doeken gedaan, net zoals dat ook gebeurt op onder andere sessies met corporaties in Nederland, woningbouwevenementen in het buitenland en op kennisevenementen. Krämer: “We publiceren de ontwikkelingen ook op onze eigen website www.northsearegion.eu/indu-zero en de deelnemende partners publiceren ook het nodige. Veel informatie omdat dit kan bijdragen aan het versnellen van het verduurzamingsproces van woningen. Zo zie ik ook de samenwerking met de vakbeurs PREFAB. Tijdens dit kennisevenement delen de koplopers in industrialisatie en off-site bouwen hun kennis. U kunt er zelf bij zijn.”

Schrijf u nu hier in voor de vakbeurs PREFAB. Extra interessant voor u: de vakbeurs PREFAB vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als de vakbeurzen Energie, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power! Gemene deler is de energietransitie.

Ga terug