Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Preworxs zet de schouders onder het nieuwe bouwen

Exposant


Preworxs is bedenker en aanbieder van modulaire oplossingen voor toepassing in de industrie, utiliteit en woningbouw.

De installatiebranche heeft de weg naar prefabricage duidelijk gevonden. Hoe lang zijn jullie hier al mee bezig en wat heeft jullie destijds doen besluiten om hierop te gaan inzetten?

Wij zijn hier sinds 2015 mee aan de slag. Samen met Mark-Jan Koldijk, eigenaar van DWT Installatiegroep BV, ben ik hier om een aantal redenen binnen de projectafdeling mee gestart. We zagen ten eerste een tekort aan vakbekwame monteurs aankomen door te weinig aanwas en hoge uitstroom. Ook wilden we faalkosten op de bouw terugdringen door 80% uren te gaan besparen op de bouwplaats en in geconditioneerde omgeving kwalitatief hoogwaardige installaties maken. Het ontlasten van monteurs door minder sjouwwerk op de bouw door installaties in hijsbare modules aan te leveren, was ook een reden. Door prefab maximaal gebruik te maken van onze BIM-modellen. Inmiddels zijn we een aparte identiteit onder de naam Preworxs en is de helft van de omzet afkomstig uit de markt en werken we dagelijks met 23 man aan de mooiste prefab oplossingen.

Welke toepassingen leveren jullie gericht op prefabricage? En welke waarde voegen jullie toe aan (of met) jullie product binnen het prefab denken?

We onderscheiden ons door een totaalpakket aan installaties te leveren. Van losse onderdelen tot een compleet installatiepakket (W, S en E) voor woning, hotel, kantoor of welk gebouw dan ook. We zijn geen installateur, maar ondersteunen de installateur, fabrikant, modulaire bouwer en groothandel door hun producten completer te maken en gereed te maken voor snelle installatie. Onze klanten leveren in bijna gevallen de te prefabriceren onderdelen zelf aan. Dit voorkomt stapelen van marges en draagt bij aan het betaalbaar houden van de oplossing. Met onze producten gaan we van bouwplaats naar montageplaats. Met uitgebreide handleidingen zorgen we er voor dat bijna iedereen de montage kan verzorgen.

Welke rol spelen samenwerkingen bij de totstandkoming van jullie product?

Samenwerking is het sleutelwoord. Prefabriceren is een vak en wij worden dan ook graag in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij een project. Zo voorkomen we onnodig engineeringswerk en dus hoge kosten.

Wat is jullie volgende stap binnen de prefabricage?

We houden ons nu erg bezig met de versnelling van de energietransitie door het toepassen van onze indakskid. Deze zorgt er voor dat we meerdere installaties per dag kunnen plaatsen. Daarnaast gaan we steeds meer produceren vanuit ons Revitmodel waarmee we machines aan kunnen sturen voor een nog hogere kwaliteit.

Jullie zijn exposant bij PREFAB 2024, wat kan de bezoeker van jullie verwachten?

Ja, uiteraard zijn we weer van de partij. We nemen onze indakskid weer mee en komen ook zeker weer met nieuwe baanbrekende producten. We hebben dit jaar een gezamenlijke stand met een van de meest toonaangevende en vooruitstrevende HSB-bouwers uit Zeeland: VKP uit Kapelle. Hier willen we laten zien wat je kunt bereiken als je echt met elkaar samenwerkt en samen de schouders onder het nieuwe bouwen zet.

Bezoek Preworxs op PREFAB: stand 1.D034.

Ga terug