Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

“Prefab legt basis voor totaaloplossingen”

 

“Prefab legt basis voor totaaloplossingen”

Verschillende maatschappelijke vraagstukken pleiten voor prefab. Denk aan de enorme bouwopgave, verduurzaming van huizen, energietransitie en stikstofdiscussie waarbij vermindering van het aantal verkeersbewegingen direct winst oplevert. Raab Karcher Prefab weet bouwers aan zich te binden met samengestelde prefab bouwdelen.

“Met prefab kun je toewerken naar totaaloplossingen voor je bouwproject,” onderstreept Hugo Koopman, Hoofd Verkoop Prefab/Heavy Building van Raab Karcher. “Met oog voor de juiste detailleringen en aansluitingen, omdat wij met onze technische specialisten bouwdelen als funderingen, systeemvloeren, casco’s, systeemwanden, prefab metselwerk en kappen bouwtechnisch en bouwfysisch op elkaar afstemmen.”

Prefab bouwdelen zijn niet meer weg te denken binnen het product/kennisaanbod van Raab Karcher. Hugo Koopman: “Kijk je op vakbeurzen dan zie je allerlei ontwikkelingen met kant-en-klare wanden, geïsoleerde gevelelementen compleet met metselwerk of steenstrips, kozijnen waarin alle aansluitingen en het glas zijn opgenomen etc. Zo is er een veelheid aan prefab bouwelementen beschikbaar.”

“Maar met al die elementen moet je nog wel een slag maken om ze wat betreft detaillering, constructie en uitvoeringstechnisch op de juiste wijze samen te stellen. We hebben als Raab Karcher een organisatie om dat samenstel bouwtechnisch en bouwfysisch uit te kristalliseren. Dan praat je over een totaaloplossing die voor de bouwer het meest interessant is voor diens bouwproject.”

Raab Karcher wil de aannemer niet alleen ondersteunen in zijn keuze, maar ook de toevoer naar de bouwplaats organiseren en - indien nodig - zelfs de montage op zich nemen. “Wij hebben op alle vijf hoofdvestigingen (Hubs) verspreid over het land een vast aanspreekpunt voor prefab bouwdelen en op alle 34 vestigingen in het land zitten zogeheten kennisdragers voor prefab bouwdelen.”

“Dit alles om aannemers wegwijs te maken in de kansen van prefab bouwdelen. Want ten eerste kun je snel, hoogwaardig en efficiënt bouwen, ten tweede is prefab ook ambassadeur van duurzaam bouwen. Want ga maar na: in plaats van vele vrachtwagens naar de bouwplaats brengen wij nu complete bouwdelen die vaak direct vanaf de vrachtwagen gemonteerd kunnen worden. Dat noem ik duurzaam.”

Voor Hugo Koopman is vooral de bouwkundige en bouwfysische afstemming bij prefab bouwdelen een groot pluspunt voor de aannemers, die overigens in het begin sceptisch stonden tegenover veel prefabricage, omdat zij dachten dat ze daarmee in hun werk zouden worden beknot. “Maar zij kunnen nu veel meer als organisator een bouwproject soepel en snel laten verlopen en zo een hoge omzetsnelheid halen.”

“Ons motto is meedenken met de klant. Als de aannemer voor losse bouwmaterialen kiest, dan levert Raab Karcher deze keurig volgens afspraak. Opteert hij voor prefab bouwdelen, dan kunnen wij in de voorbereiding alles uitdokteren. Ook zaken als de constructieve eisen voor funderingen, casco’s, vloeren en daken. Wij zorgen dat woningen en gebouwen in detail worden uitgetekend en dat alles later op de bouwplaats in één keer netjes in elkaar past.”

Binnen de afdeling zijn drie productgroepen te onderscheiden: (1) funderingen, vloersystemen en kelders, (2) wanden en cascosystemen en (3) systeemdaken. Daarnaast zijn er prefab oplossingen als schoorstenen, dakkapellen en badkamers. “Alles van fundering tot nok. We werken veelal met vaste gecertificeerde leveranciers die de producten leveren, maar ook kunnen monteren als de aannemer dat wil. Nogmaals, volgens berekeningen en tekeningen van onze technische bouwspecialisten.”

Het afdelingshoofd denkt persoonlijk dat het bouwen in prefab zich nog sterker zal ontwikkelen. “Bijna de hele bouwsector wordt omgeturnd naar prefab bouwen. Ook gaat de logistiek een grotere rol spelen. We hebben met ons Leanworks concept daar de instrumenten al voor in huis. En met Greenworks is er tevens oog voor duurzaamheid en comfort voor de gebruikers.”

De Raab Karcher Prefab specialisten staan voor u klaar op PREFAB, in hal 5 – C011. Meer informatie staat hier.

Ga terug