Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Modulaire aanpak van badkamer- en keukenrenovatie

De lichtgewicht tegelpanelen kunnen over bestaand tegelwerk worden geplaatst, waardoor sloopwerk veelal wordt voorkomen.

Sneller werken, met minder handelingen en lagere kosten. Het Keratop Tec-Board paneel is een prefab en modulair afbouwsysteem van Asselux, gemaakt van XPS hardschuim met een groot formaat keramische tegel als afwerking.

Edo Oude Rikmanspoel, eigenaar van Asselux: “Het Keratop Tec-Board paneel is een innovatief, duurzaam en onderhoudsarm product op tegelgebied, waarbij met eigen vakmensen nieuwbouw- en renovatieprojecten kunnen worden gerealiseerd. Dat is naar mijn mening dé oplossing waar de huidige markt naar op zoek is.”

De Asschert Group heeft al meer dan veertig jaar ervaring in de afbouw. In 2007 is Asselux hieruit voortgekomen, dat keramische speciaal-producten ontwerpt en produceert. Met een grote collectie sanitair, tegels en maatwerkproducten zoals keuken- en wastafelbladen, traptreden, balies, horeca meubilair en gevelbekleding. Daarnaast richt de onderneming zich op de ontwikkeling van prefab elementen voor badkamers, keukens en toiletgroepen. Elementen die geschikt zijn voor uiteenlopende doelgroepen met als doel de werkprocessen te vereenvoudigen.

Snelheid in afbouwfase

Edo Oude Rikmanspoel: “Voordat de economische crisis toesloeg, was er een duidelijke trend in de bouw die vroeg om meer snelheid in de afbouwfase, gelet op het bouwvolume in die tijd en het tekort aan vakmensen in de afbouwsector. Dit veranderde in de periode daarna, waarbij bedrijven de grootste moeite hadden hun personeel aan het werk te houden. Snelheid en innovatie waren niet meer zo belangrijk. Inmiddels is dit al enige tijd wél het geval en vakmensen zijn schaarser dan ooit tevoren.”

Reden om het Keratop Tec-Board paneel in een vernieuwd jasje te steken. Zo is er voor iedere doelgroep een passende oplossing. Het paneel zorgt voor een eenvoudig en versneld werkproces: dankzij deze vorm van prefabricage kan een badkamer, toilet & keukenrenovatie in drie dagen plaatsvinden. Dit leidt tot minder overlast bij bewoners. Het paneel maakt dat een project minder arbeidsintensief en daardoor kostenverlagend is ten opzichte van standaard tegelwerk. Modulair werken, eenvoud in verwerking en een luxe uitstraling zijn gewaarborgd.

Ook in nieuwbouwprojecten vindt het product zijn weg. Edo: “Architecten, interieurbouwers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, bouwmaterialenleveranciers en woningbouwcorporaties kiezen dit product veelal voor de grotere projecten. Bij grotere projecten zal er vooraf een proefbadkamer worden gerealiseerd, waarbij een monteur van ons mee gaat op locatie en het montageteam traint voor het verwerken van de panelen. Zo ontstaat er voor iedere uitdaging van de opdrachtgever een passende oplossing. Wij blijven in beeld totdat de klant het onder de knie heeft.”

Asselux (klik hier voor meer informatie en bekijk hier de montagevideo) was exposant op de vakbeurs Renovatie en maakte daar de PREFAB Inspiratieroute mede mogelijk.

Wilt u de beurs PREFAB bezoeken? Reserveer dan hier uw gratis toegangskaart!

Ga terug