Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Meer plezier van je balkon

Meer plezier van je balkon

BALCO is een Zweedse onderneming die prefab balkonoplossingen voor de Nederlandse renovatiesector biedt, waarbij balkon én beglazing van deze buitenruimte zijn geïntegreerd.

Peter Bours, Project Manager van BALCO legt uit: “Een balkon wordt door de weersomstandigheden in Nederland slechts korte tijd in de zomer gebruikt. Door deze ruimte te beglazen, waarbij de ramen naar believen open en dicht kunnen, heeft de bewoner ook in voorjaar en herfst veel profijt van zijn balkon.”

Niet te vergeten: ook de geluidsoverlast van straat neemt sterk af door de balkonbeglazing. Normaliter heb je meerdere partijen nodig voor zo’n balkonoplossing, vanuit de Zweedse fabrikant BALCO hebben wij nu voor de Nederlandse markt een geïntegreerde oplossing. De balkons kunnen met een stalen frame eenvoudig aan de gevel worden bevestigd. Er zijn bijna altijd goede bevestigingspunten te vinden in fundering en casco. Je hoeft dus geen balkons op te hangen aan de oude vloeren.”

Veel balkons van gebouwen zijn verouderd en kunnen met dit systeem worden vervangen. Ook is het mogelijk bestaande balkons te vergroten. “Het gaat in wezen om een eenvoudig klik- en opbouwsysteem. Voorts zijn voorzieningen als hemelwaterafvoer en ventilatie keurig in het systeem opgenomen. Zo kan de bewoner rustig het bovenlicht van de balkondeur open zetten voor frisse lucht, via de ventilatie van dit systeem dringt die lucht in de woon- en slaapkamer door. Groot pluspunt is verder het minimale onderhoud. Niet alleen zijn de balkons vervaardigd van onderhoudsarm aluminium, tevens wordt door het afsluiten van het balkon ook het onderhoud van de kozijnen verminderd. Belangrijkste plus is en blijft het extra wooncomfort, vrijwel het hele jaar door.

Informatie: www.balco.nl

Ga terug