Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Marjet Rutten ambassadeur vakbeurs PREFAB

Marjet Rutten (fotografie: Xella Nederland)

Het prijsniveau van woningen zal in Nederland omlaag moeten, wil huisvesting voor een grote groep Nederlanders bereikbaar blijven. De voordelen van industrialisatie liggen behalve op zaken als sneller bouwen, betere detailleringen en minder risico’s op de bouwplaats zeker ook op het kostenniveau.

Marjet Rutten verwacht dat als we de industriële woningbouw opschalen en doorontwikkelen, deze methodiek tot 40% goedkoper kan worden dan huidige bouwmethodieken. “De materialen van een woning zijn immers de kosten niet. De kosten zitten in de uren van de betrokken mensen en met industriële bouw nivelleren we de project-specifieke uren.”

Marjet Rutten: “Om te laten zien wat er aan industrieel bouwen al kan, is de vakbeurs PREFAB van grote toegevoegde waarde.”

Spreker, schrijver en moderator Marjet Rutten gaat aan de slag als ambassadeur van vakbeurs en kennisplatform PREFAB. Als aanjager, innovator en marketeer voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector geldt zij als een van dé experts in industriële bouw.

Sander Braam is business development manager bij organisator 54events en werkt voltijds aan het nieuwe concept, dat gaat over industrieel en modulair bouwen en renoveren: “Rutten heeft een bak aan kennis en een enorm netwerk. Geweldig dat ze die nu voor ons platform gaat inzetten”.

“Rutten schrijft vaak over onderwerpen als innovatie, digitalisering, opdrachtgeverschap en circulariteit binnen de bouw; stuk voor stuk onderwerpen die ook een grote rol spelen op de vakbeurs en binnen het kennisprogramma daarvan,” aldus Braam.

Rutten: “100.000 woningen per jaar CO2 neutraal maken, daarvoor hebben we de mensen en middelen niet. Industrialisatie gaat ons echter helpen om dit toch te realiseren. Om te laten zien wat er al kan, is een beurs als PREFAB van grote toegevoegde waarde.”

“We kunnen goedkoper en beter bouwen”, aldus Rutten. “Door niet steeds het wiel uit te vinden, maar door goed te engineeren en steeds te verbeteren. Door kosten te drukken via optimaal gebruik van materialen. Door digitale industriële productie en efficiënte montage.”

“Een projectkostendaling met 30% binnen een paar jaar moet mogelijk zijn als opdrachtgevers hun opdrachten anders in de markt zetten. Als we samen beter worden. De beurs PREFAB is een mooie gelegenheid om daarover kennis en ervaringen met elkaar delen.”

Ruttens ambassadeurschap voor PREFAB (8-10 oktober, Brabanthallen Den Bosch) houdt onder meer in dat zij zal schrijven en bloggen over de beurs, er kennissessies zal voorzitten en er zal spreken. Ook zal zij nieuwe initiatieven vanuit de markt aan de vakbeurs verbinden. Zo zal zij ingaan op de duizenden industriële woningen die jaarlijks worden neergezet, waarbij het aantal volgens haar berekeningen snel groeit tot naar schatting 25.000 stuks in 2021.

 

Ga terug