Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Innovatieve dakstand en muurvoet versnellen bouwproces

Innovatieve dakstand en muurvoet versnellen bouwproces

Isoniq biedt met z’n innovatieve dakstand en muurvoet een oplossing om beter te isoleren en sneller te bouwen. Michel van Veen: “Wij hebben verschillende disciplines en werkzaamheden van de bouwplaats naar de fabriek gehaald en in één geïntegreerd prefab systeem samengevoegd.

In plaats van een samenspel van allerlei werkzaamheden op het dak, waarbij bouwers met hout, staal, cellenbeton, folies, isolatiemateriaal etc. een borstwering moeten opbouwen, kunnen zij nu in één keer een Isoniq Dakstand® plaatsen. Hetzelfde geldt voor de Isoniq Muurvoet®: geen verschillende partijen meer met verschillende bouwmaterialen, maar één prefab systeem voor de aansluiting tussen het platte dak en opgaand metselwerk. En je praat over lichtgewicht systemen die één persoon makkelijk en snel kan plaatsen.

Michel Van Veen, Hoofd Verkoop van Isoniq, legt uit dat de benodigde kunde van allerlei disciplines op de bouwplaats is verruild voor een industrieel vervaardigd systeem dat makkelijk te plaatsen is. “Op die manier heeft de bouwer veel meer speelruimte om de dakstand en/of muurvoet te realiseren. Hij hoeft niet meer te wachten op die vakkundige timmerman die vrijkomt, maar hij kan onze kant-en-klare producten door één van zijn mensen - mede dankzij de heldere instructies - laten monteren. Met alle druk op het aantal beschikbare vakmensen bieden onze productsystemen een uitkomst voor vele bouwers. En je heb je het bovendien over doordachte, uitstekend geïsoleerde systemen, dat niet alleen bouwkundig en constructief een goede oplossing garanderen, maar ook bouwfysisch en energetisch.”

De Isoniq Dakstand® is een prefab product waarmee de ideale dakopstand kan worden gemaakt, die koudebruggen voorkomt omdat alles naadloos aansluit op de muur- en dakisolatie. De Dakstand® is gemaakt van EPS100 SE en op diverse plaatsen voorzien van houten verstevigingsstroken ten behoeve van montage en wordt voor ieder project op de juiste hoogte en breedtemaat geleverd. De Dakstand® M XL is de variant voor gebruik als borstwering en wordt tot 1,20 m hoogte geleverd!

De Isoniq Muurvoet® is de nieuwe standaard voor de aansluiting tussen het platte dak en opgaand metselwerk. Het element kan gevels met een hoogte van 10 meter met gemak dragen. Deze traditioneel lastige werkzaamheden kunnen nu snel en eenvoudig vervangen worden door plaatsing van de Muurvoet®. In de Muurvoet® zijn lichtbetonnen kernen opgenomen die de krachten van het metselwerk afdragen naar de constructieve ondergrond. Op de elementen is fabrieksmatig een universele cacheerlaag en een PVC waterkering met loodvervanger aangebracht.

Van Veen vervolgt: “Je kunt een dakstand of muurvoet natuurlijk traditioneel opbouwen met een mix van materialen en arbeidsgangen, maar dat is in feite niet meer van deze tijd. We zitten in een bouw waar het denken in industrieel vervaardigde elementen en prefab bouwprocessen overal aanwezig is. Je ziet het aan onze producten die hun weg vinden naar veel ontwikkelende bouwers omdat die hun detailleringen en systeemkeuzes binnen doorontwikkelde montageprocessen zelf uitwerken. Maar ook bouwers kiezen meer en meer voor Isoniq omdat zij door willen met hun proces en niet teveel afhankelijk willen zijn van verschillende disciplines voor één bouwonderdeel. Daarnaast is het mooi om te zien dat onze producten worden toegepast in complete prefab dak- en gevelsystemen, zoals van BouwDeck. Dan pas je ze qua vorm en eigenschappen exact op zo’n totaalsysteem aan. Maar dat kunnen wij voor elk bouwproject. We hebben bijvoorbeeld Isoniq Special model X, dat geheel op maat kan worden gemaakt al naar gelang de architectuur.”

Michel van Veen hoopt dat Isoniq op de vakbeurs PREFAB van 8-10 oktober in de Brabanthallen bouwers ervan kan overtuigen dat er slimme alternatieven zijn voor traditionele, arbeidsintensieve manieren van werken. “Bouwen kan veel sneller, makkelijker en dus goedkoper. Zeker als partijen in een vroeg stadium onze prefab systemen op hun radar krijgen.”  

Meer informatie staat op https://isoniq.nl/

Ga terug