Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

In tien weken twaalf verdiepingen voor Holiday Inn hotel Eindhoven

Razendsnel het casco op hoogte voor het Holiday Inn hotel Eindhoven

In Nederland is volledige prefabricage van woning- en utiliteitsgebouwen gemeengoed, bij onze oosterburen is de bouwwijze nog veel meer traditioneel. Wanneer dan een Duitse opdrachtgever/investeerder kennismaakt met de bouwsnelheid die mogelijk is dankzij industrialisatie en prefabricage, dan is dat een ware eyeopener.

 

 

Bij de realisatie van het Holiday Inn hotel op bedrijventerrein Flight Forum bij Eindhoven Airport naar een ontwerp van M3 Architecten, schakelden ontwikkelaar ONIS Vastgoed en aannemer BanBouw voor de eigentijdse en doelmatige realisatie van het project Stabiel Management uit Veldhoven in. Directeur Maarten Peels: “Wij waren verantwoordelijk voor het constructief ontwerp, de engineering, het projectmanagement en de complete realisatie (inclusief productie en montage) van het prefab betonnen casco, in samenspraak met constructeur Archimedes. De twaalf verdiepingen van het 42 meter hoge hotel zijn in 10 weken opgetrokken, inclusief prefab badkamers. Na de start na de bouwvakvakantie in 2018, werd het casco al eind van dat jaar opgeleverd.”

In het voorjaar is de laatste hand gelegd aan de afbouw. Het hotel omvat 180 hotelkamers vanaf verdieping twee, met op de begane grond de foyer en een tweetal vergaderzalen. De eerste verdieping wordt voorzien van een restaurant met keuken.

Stabiel Management is specialist in prefab betonnen casco's en richt zich op het ontwikkelen, managen en realiseren van prefab betonnen casco's van kantoren, scholen, hotels en zorggebouwen en slanke woontorens van 10 bouwlagen of meer.

Ga terug